HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Crema "Irish Mist"

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8 persoane):

  • 2 cesti si un sfert cu lapte,
  • 4 oua (albusurile si galbenusurile separat),
  • 4 linguri zahar tos foarte fin,
  • 2 linguri gelatina,
  • 1/4 ceasca apa clocotita,
  • 1/3 ceasca lichior,
  • 1/2 ceasca frisca batuta,
  • inca putina frisca batuta si ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare:

Se fierbe laptele intr-o oala, dupa care se ia de pe foc. Intr-un castron se freaca galbenusurile cu doua linguri de zahar, se adauga laptele, se amesteca si se toarna inapoi in oala. Se pune compozitia pe foc si se lasa 7 minute sa se infierbante (fara sa fiarba). Se topeste gelatina in apa clocotita, se incorporeaza in compozitia de oua si lapte, se adauga si lichiorul, se amesteca si se lasa 40 de minute sa se raceasca. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas (pana ce acesta se topeste) si se incorporeaza, impreuna cu frisca, in compozitia racita. Se toarna crema in 8 pahare si se tine la frigider pana ce se intareste. Se decoreaza cu frisca si se presara deasupra ciocolata rasa.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi
  • Preparate din carne de porc

Dublin Coddle

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Paste si pizza
  • Preparate din carne de porc

Spaghetti con fagioli cannellini (cu fasole alba)

  • Eduard Nedelcu
  • August 6, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.