HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cozonac

  • Eduard Nedelcu
  • April 9, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 Kg faina (din ajun la loc cald) cernuta proaspat,
  • 60 g drojdie,
  • 6 oua (se folosesc numai galbenusurile),
  • 250 g zahar,
  • 100 g ulei (la temperatura camerei),
  • 200 g unt topit (caldut) sau 250 g margarina + 3 linguri ulei,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 lingurita sare (rasa),
  • mirodenii.

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si se tin la cald (temperatura camerei). Se pregateste maiaua: se sfarama bine drojdia cu furculita in 1/2 pahar lapte, se bate cu 2 linguri de zahar si 1 de faina si se lasa la crescut la loc cald (acoperite cu servet – creste in 30 minute). Se pune faina intr-un lighean, se face o groapa la mijloc, se toarna galbenusurile, maiaua, mirodeniile si se amesteca cu o furculita. Se toarna apoi incetul cu incetul laptele caldut, incepand framantatul cu mana (coca nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare). Coca nu trebuie sa se rupa cand o intinzi intre maini — se framanta fara a se rupe coca, impaturindu-i marginile spre mijloc. Cand compozitia a devenit omogena, se incepe adaugarea grasimii (caldute) putin cate putin, pana ce se termina toata cantitatea. Se framanta dupa aceia timp de 30 minute. Dupa framantat se aseaza vasul acoperit pe o oala cu apa calda sau langa o sursa de caldura nu prea puternica. Daca drojdia a fost buna, creste in maximum 2 ore. Coca crescuta se aseaza in forme unse si tapetate cu faina. Planseta pe care se lucreaza se (unge cu unt) tapeteaza cu faina. Se intinde coca cam de 1 cm grosime, se unge cu unt, se pune nuca (1 cm grosime) si se ruleaza. Se lasa putin (15 minute) sa creasca in forme, se unge cu ou batut,se presara zaharul si se baga la cuptor (aproximativ 40-45 minute). Se incearca cu scobitoarea sau cu paiul.

Umplutura:

  • 300 g nuci macinate + 250 g zahar + mirodenii, sau
  • 300 g nuci macinate + 250 g zahar + mirodenii + 2 albusuri batute spuma.

Observatii: cuptorul la inceputul coacerii trebuie sa fie mai domol (15 minute) si potrivit de tare in tot restul timpului.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cozonac simplu

  • Eduard Nedelcu
  • April 9, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura cu crema de branza de vaci

  • Eduard Nedelcu
  • April 10, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.