HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 kg faina,
  • 300 gr zahar,
  • 125 ml ulei,
  • 125 gr unt,
  • 1/4 l  lapte,
  • 8 galbenusuri,
  • 50 gr drojdie,
  • 2 linguri rom,
  • 1 lingurita sare,
  • coaja de lamiie.

Cantitati pentru umplutura:

  • 150 gr nuca macinata,
  • 2-3 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 40-50 ml lapte,
  • 2 albusuri.

Mod de preparare:

Se cerne faina si se pune intr-un vas. Se aduna aproximativ un sfert din cantitatea de faina intr-un colt al vasului si se toarna laptele clocotit dintr-o data. Se amesteca cu o lingura de lemn si se lasa sa se raceasca. Drojdia se farimiteaza, se amesteca cu 1-2 linguri de zahar si 1-2 linguri de faina si se lasa la caldura sa creasca. Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri. Amestecam galbenusurile cu 1 lingurita de sare si le lasam 15 minute deoparte si atunci galbenusurile vor capata o culoare frumoasa. Apoi adaugam zaharul si amestecam incet, pina se topeste. Se adauga uleiul treptat, pina se incorporeaza bine. Turnam  amestecul peste faina, adaugam drojdia si framintam bine, pina ce aluatul se va desprinde de pe mina (daca aluatul este prea tare, putem adauga citeva linguri de lapte caldut). Cind aluatul se desprinde de pe mina, punem untul caldut, fara a mai framinta (impaturim aluatul). Punem aluatul la crescut, pina ce creste dublu. Se pune apoi in forme atit simplu, cit si cu umplutura, si se mai lasa la crescut inca o ora. Se ung cozonacii  pe deasupra cu ou si se coc 35-40 de minute la foc potrivit, dupa ce cuptorul a fost incalzit in prealabil.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Retete de sarbatori

Pasca

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cozonac cu nuca

  • Eduard Nedelcu
  • September 3, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.