HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cornuri foarte fragede

  • Eduard Nedelcu
  • April 5, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 250 g margarina sau unt,
  • 100 g faina,
  • o lingurita rasa de sare (10 g).

Mod de preparare:

Intr-un castron, se amesteca drojdia cu zaharul pina cind se lichefiaza, apoi se adauga oul intreg, smintina, laptele, zeama si coaja de lamiie si faina; se framinta cu mina, 6-7 minute si se lasa la cald sa creasca 15 minute. In alt castron, se freaca grasimea (tinuta la cald, ca sa fie moale) cu faina si sarea pina ce se omogenizeaza, lasind aluatul mai aproape de sursa de caldura, ca sa se mentina moale. Dupa ce a crescut, dublindu-si volumul, aluatul se pune pe o foaie de nailon, presarata cu faina si se intinde in foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime. Se distribuie grasimea de la punctul I in gramajoare pe toata foaia, iar acestea se intind, apoi cu cutitul, ajutindu-ne si cu mina, ca sa nu se deformeze foaia pina ce se unge toata suprafata. Se ruleaza, incepind de la latura mai lunga; ruloul se aplatizeaza cu palmele si cu sucitorul, ca sa se obtina latimea de cca 30 cm; capetele ruloului se aduc pina la mijlocul lui si, apoi, se indoaie inca odata cum s-ar inchide o carte. Se lasa aluatul sa stea 5 minute ca sa devina mai elastic, apoi se intinde in foaie de 3-4 mm grosime; foaia se taie pe lungime, in fisii late de 8-10 cm, cu cutitul trecut mereu prin faina. Fiecare fisie se taie, pe diagonala, in triunghiuri. Pe cite o latura a triunghiurilor se pune 1/2 lingurita de marmelada. Triunghiurile se ruleaza in forma de cornuri, si apoi se asaza in tava cu distanta de 2-3 cm intre ele. Tava se introduce imediat, in cuptorul bine incalzit dinainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 30 minute. Dupa 20 minute cuptorul se poate deschide si focul se reduce, daca este necesar. Dupa ce se scot din cuptor, cornurile se trec prin zahar vanilat. Acest aluat se va lucra imediat dupa ce a fost impaturit cu grasimea, altfel va fermenta si faina cu care a fost frecata grasimea si nu se va mai desface in foi.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cornuri dospite

  • Eduard Nedelcu
  • April 5, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cornuri umplute cu sunca, parizer, salam

  • Eduard Nedelcu
  • April 6, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.