HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cornulete vanilate

  • Eduard Nedelcu
  • April 4, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Aluatul:

  • 300 g faina,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri,
  • un virf de cutit sare.

Pentru pudrat:

  • 100 g zahar pudra,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rind, galbenusurile, amestecind dupa fiecare, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca cu mina, fara sa se framinte, apoi se lasa la rece, 30 minute, ca sa se intareasca grasimea; astfel, nu va fi nevoie de prea multa faina la prelucrare. Se ia din aluat cite o bucata, cam cit un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de cca 2 cm care, apoi, se taie bucati de 2 cm. Fiecare bucata se suceste sub palma, pe masa, in asa fel, incit sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros, si se asaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat). Se coc la foc mijlociu, 20 minute (foarte putin rumenite). Reci sau calde, cornuletele se trec bine prin zahar vanilat. Cind sint calde, zaharul adera mai bine.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cornulete "Presburg" (care plesnesc deasupra)

  • Eduard Nedelcu
  • April 4, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cornuri dospite

  • Eduard Nedelcu
  • April 5, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.