HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cornete cu nuca

  • Eduard Nedelcu
  • April 2, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 3 oua mari,
  • 120 g zahar,
  • 50 g unt,
  • 40 g faina,
  • 120 g nuci macinate,
  • 15 ml rom.

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, cu un tel mic sau cu furculita, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou; se pun toate galbenusurile, untul topit, (dar rece), se bat de 4-5 ori, apoi se adauga faina, impreuna cu nucile macinate, amestecind usor prin rasturnare, pina cind se omogenizeaza compozitia. Se ia numai din marginea compozitiei cite o lingurita cu virf care, apoi, se intinde sub forma de rondea (cu dosul linguritei), cit se poate de subtire, pe tava tapetata cu margarina solida si faina. Compozitia avind nuca, rondelele vor fi mai groase decit precedentele (cca 3mm). Se coc, pina cind se usuca bine deasupra si se rumenesc pe margini de 1/2 cm (cca 10 minute), la foc mijlociu. Se trage, apoi, tava la usa cuptorului fara sa se scoata afara; rondelele se rastoarna pe rind, cu cutitul, pe partea inversa si se ruleaza, neaparat, pe o forma de con (din carton sau din tabla). Acestea, fiind mai groase, nu se intaresc imediat, de aceea trebuie sa se lase pe forma, pina cind se intaresc bine, altfel se vor lasa si se vor deforma. Din acest motiv, sint necesare 3-4 forme de con pe care se ruleaza foile coapte; rezulta cca 20 cornete. Se glaseaza la virf cu “Glazura de cacao” si se umplu.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cornete cu cacao

  • Eduard Nedelcu
  • April 1, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cornulete cu bors

  • Eduard Nedelcu
  • April 2, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.