Clafoutis cu mure si afine

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 750 g fructe de padure amestecate,
  • 500 ml lapte,
  • 120 g faina,
  • 120 g zahar fin,
  • 6 oua,
  • 1 lingura zahar vanilat,
  • 2 linguri rom (facultativ),
  • 20 g unt,
  • inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari).

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180ºC, ungeti cu unt o forma si presarati peste unt zahar tos (cristalizat). Puneti laptele sa fiarba, bateti bine ouale cu zaharul, adaugati faina si pe urma turnati laptele cald, putin cate putin, si continuati sa bateti pana ce obtineti un aluat omogen. Adaugati romul si amestecati. Puneti pe fundul tavii afinele si murele alese, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Lasati-o sa se raceasca si inainte de-a o servi, presarati deasupra zahar tos (cu cristale mai mari).

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.