Ciulama de miel

consultanta Dan Bradu
  • 1 kg carne de miel, 50 g unt
  • o jumatate de cana de faina
  • o ceapa mijlocie
  • un morcov, o telina
  • o legatura de marar
  • sare, piper

Carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Ceapa se taie in sferturi, iar morcovul si telina in cubulete, apoi se pun sa fiarba cu carnea. Intr-o alta cratita, la foc mic, se infierbanta untul si se caleste usor faina, amestecand cu lingura de lemn sa nu se arda. Cand carnea e fiarta, se scoate, iar zeama se strecoara peste faina, putin cate putin, amestecand mereu. Dupa ce ajunge la consistenta smantanii, se pune carnea si se potriveste de sare si piper, lasand inca doua-trei clocote. Se serveste cu marar tocat fin deasupra si cu mamaliguta fierbinte.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.