Ciorba de burta – Bucovina

Share Button

Ingrediente:

  • burta de vacuta,
  • o ceapa,
  • un ardei,
  • un morcov,
  • telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 2 galbenusuri,
  • smantina,
  • iaurt,
  • otet si mujdei usturoi,
  • un ciolan de vita, optional.

Mod de preparare:

Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smintina 250gr, iaurt 250gr, cu 2 galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare 2 morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smintina cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.

consultanta Dan Bradu

Mod de servire:

Se serveste cu ardei iute.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

4 Comments

  1. Sorina

    La multi ani !!! Multa sanatate si fericire in anul ce vine!

    • Bucatarul

      Multumesc mult, si tie sa ti se indeplineasca toate dorintele.

      • puiu

        auzi…da cu osul de vitel ce faci…il bagi in ….

        • Bucatarul

          Daca vrei, il bagi in ciorba, scrie optional. Personal, n-am incercat, dar cred ca ar fi o combinatie interesanta.

          A, si Constantin, te invit sa te inscrii pe PescuitulSportiv.ro, daca esti pescar. 🙂

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.