HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Choux a la creme

  • Eduard Nedelcu
  • March 28, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 125 g faina,
  • 100 g unt sau untdelemn sau margarina,
  • 1/4 l apa,
  • 3 oua mari,
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

In virful cornetului se introduce un sprit cu orificiul de 1 cm diametru, sau ceva mai mare; apoi, aluatul de ecler se pune in cornet si, in tava neunsa, se asaza in forma de spirala, ca un con cu baza de cca 4 cm si inaltimea tot de cca 4 cm: distanta dintre conuri va fi de cca 4 cm. Aluatul pentru ecleruri este cunoscut sub aceasta denumire, deoarece eclerurile si choux-urile sint prajituri specifice acestui aluat. Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc; se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului. Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat. Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava. In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o distanta de 3 cm intre ele. Se coc 30 minute, dupa indicatiile date la aluatul pentru ecleruri. Nu se deschide cuptorul, in nici un caz, 20 minute. Choux-urile vor creste frumos si vor fi goale inauntru. Dupa ce s-au racit, li se taie cite un capac (pe la jumatatea lor), se umplu cu crema rece de vanilie si, apoi, li se asaza capcul. Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu cite o rozeta din din frisca cu gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Chec cu rahat

  • Eduard Nedelcu
  • March 27, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • March 28, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.