Chiftele din creier

consultanta Dan Bradu

Ingrediente:

  • 150 g creier de porc sau vitel,
  • 50 g parmezan sau brinza telemea,
  • 50 g ceapa,
  • un ou,
  • 25 g faina,
  • 50 g franzela,
  • o lingurita rasa de sare,
  • un virf de cutit sau de lingurita de piper si ienibahar sau nucsoara,
  • marar sau patrunjel,
  • pesmet.

Mod de preparare:

Ceapa, rasa fin sau taiata foarte marunt, se caleste, un minut, cu o lingura de untdelemn. Creierul se zdrobeste bine cu furculita, se adauga ceapa calita, oul intreg, piperul, ienibaharul, faina, franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa, sarea marar sau patrunjel taiat marunt, brinza rasa si se amesteca bine. Compozitia va fi moale. Pe o foaie de naylon se pun 2 linguri cu faina sau pesmet si i se da forma de chiftea. Se pregatesc la inceput 10-12 bucati, pentru o tigaie, apoi se continua la fel, pina cind se termina compozitia. Tigaia, fara grasime, se infierbinta, 3-4 minute, la foc mijlociu, se toarna untdelemn intr-un strat de 1/2 cm si, imediat, se asaza chiftelele, unele linga altele, neinghesuite. Se rumenesc, circa 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara). Pe masura ce unele sint prajite, se inlocuiesc cu altele, ca sa nu se arda grasimea.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.