Ingrediente:
- 150 g creier de porc sau vitel,
- 50 g parmezan sau brinza telemea,
- 50 g ceapa,
- un ou,
- 25 g faina,
- 50 g franzela,
- o lingurita rasa de sare,
- un virf de cutit sau de lingurita de piper si ienibahar sau nucsoara,
- marar sau patrunjel,
- pesmet.
Mod de preparare:
Ceapa, rasa fin sau taiata foarte marunt, se caleste, un minut, cu o lingura de untdelemn. Creierul se zdrobeste bine cu furculita, se adauga ceapa calita, oul intreg, piperul, ienibaharul, faina, franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa, sarea marar sau patrunjel taiat marunt, brinza rasa si se amesteca bine. Compozitia va fi moale. Pe o foaie de naylon se pun 2 linguri cu faina sau pesmet si i se da forma de chiftea. Se pregatesc la inceput 10-12 bucati, pentru o tigaie, apoi se continua la fel, pina cind se termina compozitia. Tigaia, fara grasime, se infierbinta, 3-4 minute, la foc mijlociu, se toarna untdelemn intr-un strat de 1/2 cm si, imediat, se asaza chiftelele, unele linga altele, neinghesuite. Se rumenesc, circa 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara). Pe masura ce unele sint prajite, se inlocuiesc cu altele, ca sa nu se arda grasimea.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- De ce merita sa cumparati un smartwatch in anul 2021? - January 14, 2021
- Cum ne petrecem Craciunul in acest an? - December 18, 2020
- Cele mai bune aplicatii de chat pentru iPhone - December 15, 2020
Comentarii recente