HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Chec cu portocale

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6-8 persoane):

  • 4 oua,
  • 200 g unt + 20 g pentru uns tava,
  • 200 g zahar,
  • 200 g faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • zeama de la o portocala.

Pentru insiropat:

  • 150 g zahar tos,
  • o portocala.

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 200°C, ungeti cu unt o tava de chec, tapetati-o cu hartie pentru copt si intoarceti hartia, ca sa se unga si pe partea cealalta. Puneti untul sa se topeasca la foc mic si separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul pana ce incep sa se albeasca si adaugati apoi sucul de portocala, faina si praful de copt si amestecati bine. Bateti albusurile spuma si incorporati-le, usor, in compozitie. Turnati compozitia in tava si dati checul la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 170°C si lasati-l sa se coaca inca 40 de minute.

Preparati siropul: radeti coaja de portocala, stoarceti portocala si fierbeti 5 minute sucul, coaja si zaharul tos (150 g). Scoateti checul din tava si puneti-l pe un grilaj deasupra unei tavi mai adanci. Turnati peste el siropul, strangeti siropul scurs in tava si turnati-l din nou peste chec, pana cand acesta il absoarbe pe tot. Serviti checul caldut sau rece.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Capsuni cu crema de vanilie

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Chec Ina

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.