Cele cinci secrete pentru a cumpăra cadoul ideal de Crăciun

Cele cinci secrete pentru a cumpăra cadoul ideal de Crăciun

Suntem cu toții conștienți de faptul că dorința noastră de a oferi cadouri de Crăciun încântătoare, uluitoare și unice poate fi uneori stresantă. Acest articol prezintă cinci principii sigure care vor asigura bucuria în dimineața de Crăciun, conform unei serii de cercetări psihologice.

Ia în considerare „sinele adevărat”

A oferi cadouri este mai mult despre tine decât despre primitor. O cercetare publicată în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală a descoperit că primirea unui cadou care se potrivește cu gusturile și antipatiile celui care dăruiește crește senzația de conexiune a primitorului. Într-un sondaj efectuat pe 122 de studenți care și-au cumpărat muzică iTunes unul pentru altul, cei care i-au oferit prietenului lor o melodie pe care au iubit-o au primit o recunoștință mai mare.

Cu alte cuvinte, oferirea de cadouri nu este o competiție pentru a demonstra cât de bine îl cunoști pe destinatar. De asemenea, implică să împărtășești cu ei cine ești tu cu adevărat.

Nu oferi pachete cadou

Potrivit științei, este o greșeală să combini un cadou mare cu un cadou mai mic, indiferent de cât de adorabile par acestea atunci când sunt împachetate cu ață strălucitoare.

Potrivit unei cercetări publicate în Journal of Consumer Research, avem tendința de a aduce la un nivel valoarea cadourilor noastre. Indiferent de cât de mult le place fiecare cadou în parte, cercetarea a relevat că cadoul mai puțin costisitor l-ar deprecia pe cel mai scump, reducând bucuria totală a destinatarului.

Oferă un cadou pe măsura așteptărilor

Chiar dacă mereu am fost învățați că contrariile se atrag, se pare că atunci când vine vorba de cadouri, vrem să ne simțim compatibili cu relațiile noastre. Oricât de mult evităm să recunoaștem, dezamăgirea atunci când așteptările nu se potrivesc cu realitatea (sau când iubitul tău îți prezintă un ceainic – foarte funcțional, dar nu tocmai romantic – după ce ți-ai achiziționat un ceas superb) poate atenua sărbătorile.

Potrivit unui studiu publicat în Social Cognition Journal, femeile sunt mai tolerante în a primi cadouri dezamăgitoare. Totuși, bărbații pot vedea un viitor mai scurt pentru parteneriat dacă darurile lor demonstrează o lipsă de un teren comun.

Oferă ceea ce ți se cere

În calitate de dăruitori de cadouri, vrem să demonstrăm cât de bine îl cunoaștem pe destinatar. Însă, atunci când ne comunică ce vor, este o idee bună să ținem cont de acel lucru în alegerea unui dar. Ți se poate părea nesemnificativ lucrul pe care îl doresc, dar pentru ei nu este. Conform cercetărilor, cele mai apreciate cadouri sunt cele pe care destinatarul le-a cerut.

Cumpără doar ce este mai bun

Dacă dorești să oferi cuiva un lucru tangibil, precum o experiență, asigură-te că este cel mai bun de acest gen. Sau ia în considerare imaginea de ansamblu. Un cadou mic remarcabil de înaltă calitate va avea mai multă valoare pe termen lung decât un cadou mare tipic.

Vezi cadou de Crăciun pe Jubi, pentru a face o alegere inspirată. Găsești o gamă variantă de produse, pe gusturile tuturor!

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.