Ce trebuie sa stiti pentru a alege cartusul imprimantei?

Ce trebuie sa stiti pentru a alege cartusul imprimantei?
kurtmann.ro

Imprimantele sunt dispozitive foarte utile in casele noastre sau la birou, deoarece acestea ne permit sa imprimam documente sau imagini pe care le vom folosi intr-o anumita sarcina.

Cu toate acestea, ele functioneaza cu ajutorul cartuselor de cerneala, care atunci cand sunt terminate, trebuie schimbate sau reumplute. Daca nu stiti ce cartus sa alegeti pentru imprimanta, aceste recomandari va vor ghida.

Factori de luat in considerare

consultanta Dan Bradu

Cand cartusele de imprimanta sunt terminate, putem vedea cum anumite activitati zilnice pot fi afectate, atat pe plan plan personal, cat si pe plan profesional. Acest lucru este normal datorita utilizarii constante a imprimantei, dar daca este prima data cand vi se intampla, este posibil sa nu stiti foarte bine ce cartuse este necesar sa cumparati.

De exemplu, daca imprimanta utilizeaza cartuse Epson Expression Home XP-2100, acest lucru va va ajuta sa identificati marca imprimantei si sa achizitionati cartuse care se potrivesc cu acest model.

Desi multi oameni aleg sa cumpere de la alti producatori pentru a economisi bani, acest lucru poate fi o achizitie cu doua taisuri. Daca va indreptati atentia spre CartuShop de exemplu, aveti siguranta ca alegeti cele mai bune cartuse, iar aici putem da drept exemplu cartusele compatibile laser sau diferite alte tipuri de cartuse.

Daca alegeti un alt vanzator, este posibil sa aveti ghinionul de a cumpara produse de o calitate slaba. Pana atunci insa, iata cateva detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a face cea mai buna alegere.

Tip imprimanta

Primul lucru de facut inainte de a cumpara cartuse este sa stiti ce tip de imprimanta detineti, daca este laser sau nu. In acest din urma caz, va trebui sa cumperati cartuse de cerneala, care sunt cele mai frecvente, luand in considerare producatorul, imprimanta si numarul de cartusw de cerneala.

Este important sa tineti cont de faptul ca exista o diferenta intre cartusele de imprimanta cu cerneala si cartusele pentru imprimanta laser, dat fiind faptul ca acestea din urma imprima pe foaie cu ajutorul pulberilor, in timp ce cartusele de cerneala utilizeaza, dupa sugereaza si numele, cerneala lichida pentru pigmentarea hartiei.

Capacitate

Cand stiti deja tipul de imprimanta pe care il aveti acasa sau la birou, urmatorul lucru de luat in considerare va fi capacitatea cartuselor. De obicei, puteti obtine doua tipuri de capacitati. Primul este standardul, ideal pentru cei care nu imprima des; iar acestea sunt cartuse ieftine, iar continutul lor nu se va usca cu usurinta.

Pe de alta parte, exista cartuse cu capacitate de viata lunga, fiind cele mai recomandate daca de obicei imprimati foarte des si cu suficienta culoare, deoarece pretul lor va fi mai profitabil.

Reciclabile

Cartusele originale nu pot avea aceasta caracteristica care este foarte utila, insa cu toate acestea, noul model pe care il achizitionati poate conta pe aceasta caracteristica. Cand vine vorba de cartuse pentru imprimanta reciclabile, este pentru ca cartusul poate fi reutilizat de mai multe ori, si va furnizeaza cerneala in urma unui printr-un proces de incarcare, astfel incat sa puteti utiliza mai multe ori cartusul. Din acest motiv, un astfel de cartus pentru imprimanta este mai rentabil pe termen lung.

Evitarea copiilor

Puteti obtine cartuse Epson 603 compatibile cu alte modele de aceeasi marca si serie. Cu toate acestea, ar trebui sa evitati cu orice pret cumpararea unui cartus, care este o copie a originalului. Unii oameni cumpara astfel de cartuse, incat acestea sa le poata economisi bani, dar aceasta este o greseala care se poate dovedi a face mult mai rau decat bine.

Daca cumparati un cartus care este o copie a originalului, trebuie sa va asigurati ca este compatibil, adica chiar daca nu este acelasi producator al cartusului original daca are majoritatea componentelor produsului si prin urmare, caracteristicile imprimantei.

Daca nu aveti nici o modalitate de a verifica daca acesta este compatibil sau vanzatorul nu va asigura, este ideal sa nu cumparati acest cartus, deoarece poate provoca daune la imprimanta.

Avantajele cumpararii cartuselor originale

De exemplu, daca achizitionati un cartus de cerneala Original Epson 603 si Epson 603XL, veti profita de diferitele avantaje pe care le implica acest lucru.

Desi puteti cumpara cartuse non-originale la preturi mai mici, diferenta de pret nefiind una foarte mare intre acestea si cartusele originale, in mod ideal este sa folositi cartuse originale, si veti da in continuare calitate imprimantei.

Unul dintre principalele avantaje este ca aceste cartuse vor dura mai mult, ceea ce va asigura ca puteti imprima sa zicem, 3000 de pagini, in timp ce cu un cartus care nu este original, veti putea imprima jumatate din aceste pagini.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca s-ar putea cartusul compatibil sa esueze in timpul utilizarii, iar sansele sunt cu 40% mai mari in comparatie cu sansele unui cartus original.

Pe de alta parte, cartusele originale nu se usuca, ceea ce este perfect daca nu folositi imprimantele in mod consecvent. Datorita faptului ca nu se usuca, ele pot rezista la acest timp de dezutilizare fara a afecta calitatea imprimarii.

Cartusele originale pot dura chiar si douasprezece saptamani fara utilizare, in timp ce cartusele generice nu vor avea aceeasi garantie. Un alt avantaj al cartuselor originale este calitatea imprimarii, care va fi mentinuta de la prima pana la ultima pagina, fie text simplu, fie o pagina cu imagini.

In plus, cartusul fiind original, veti avea o garantie de brand, care va acoperi orice esecuri care pot sa afecteze echipamentul.

La randul lor, cartusele generice pot esua atat in distributia cernelii, lasand zone mai clare sau slab definite decat altele, si nu vor mentine aceeasi calitate in ultimele pagini imprimate.

In plus, aceste cartuse au o mai mare durabilitate, deoarece o mare parte din elementele lor au fost reciclate, in timp ce in generice nu au. Cel putin 70% din cartusele originale au elemente reciclate.

De asemenea, aceste cartuse originale nu lasa la fel de multe resturi in imprimanta,facilitand intretinerea si prelungirea duratei lor de viata. Avand in vedere acesti factori, alegerea cartusului ideal pentru imprimanta de acasa sau de birou va fi mult mai usoara.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.