Ce trebuie sa stii despre becurile h7 led si xenon?

Ce trebuie sa stii despre becurile h7 led si xenon?

Probabil ca marea majoritate dintre cei care citesc acest articol detine o masina si doreste informatii suplimentare despre ceea ce inseamna in tehnologia moderna led sau xenon.

Domeniul auto- moto foloseste cu succes acest tip de becuri, pentru iluminare, in special pentru avantajele pe care le prezinta.

LED-ul este practic o sursa de lumina mica insotita de un circuit electric care permite modularea radiatiei luminozitatii.

kurtmann.ro

Acest tip de iluminare este folosit in mai multe domenii si in general ca indicator in cadrul unor dispozitive electronice.

Becurile de tip led au consum redus de energie si numarul aprinderilor nu le afecteaza perioada de functionare.

Potrivit carcaterisicilor, becurile led se aprind cu pana la 0,3 mai repede decat becurile obisnuite si astfel iluminarea este aproape instantanee.

consultanta Dan Bradu

In ceea ce priveste functionarea, de asemenea sunt foarte vizibile si culoarea este intensa chiar bine definita.

Nu emit radiatii ultraviolet sau infrarosii si fiind ecologice protejeaza mediul.

Nu in ultimul rand sunt preferate pentru autovehicule datorita rezistentei la socuri mecanice sau produse prin vibratie.

Siguranta cetateanului atat la volan cat si ca pieton depinde intr-o mare masura si de iluminarea autovehiculului pe timp de seara sau noapte.

Vizibilitatea redusa poate provoca unele neplaceri in ceea ce priveste  atat soferul in timpul condusului cat si pietonul pe timpul deplasarii sale.

Legat de acest aspect becurile de tip led prezinta o inovatie in toate planurile atunci cand vorbim despre o iluminare optima si despre un consum redus de energie.

Iluminatul cu led a devenit tot mai popular in ultimii ani si mai comod din toate punctele de vedere.

Atunci cand se doreste inlocuirea becurilor led la un autoturism trebuie studiat si avut in vedere tipul de led care se potriveste autoturismului respectiv in ceea ce priveste compatibilitatea.

Daca soclul becurilor si constructia lor se potriveste sunt compatibile se pare ca problema este rezolvata si se pot inlocui cu usurinta.

In cazul in care masina ta nu este prevazuta cu un sistem de iluminare led atunci inlocuirea sistemului si respectiv a becurilor se va face obligatoriu dupa o vizita la RAR pentru omologare sau aprobare.

Chiar daca aceasta operatiune necesita mai mult efort probabil rezultatul va fi pe masura.

 In momentul in care ai decis inlocuirea sistemului masinii pentru functionare pe led acest lucru implica de fapt necesitatea schimbarii intregului circuit de iluminat al masinii.

Schimbarea sistemului de functionare al farurilor este de asemenea obligatoriu datorita faptului ca ca acesta trebuie sa fie unul care sa suporte soclurile specifice becurilor led auto.

In general durata de viata a unui bec led este aproximata la 100000 de ore deci suficient cat sa te bucuri de lumina si confort.

Kit -urile led sunt o aparitie noua pe piata si sunt in continua dezvoltare.

Kit -urile xenon sunt si ele cautate pe piata moto si tot mai multi proprietari de masina au convenit sa inlocuiasca clasicele sisteme de iluminare a masinii cu xenon sau led.

Becurile xenon au o lumina mult mai puternica decat becurile clasice halogen si o temperatura mai rece.

Acest tip de becuri a adus imbunatatiri condusului pe timp de noapte facandu-l mai usor si mai relaxant.

Becul xenon emite lumina in urma unei descarcari electrice de gaz, centrul becului fiind umplut cu gaz xenon. Acest tip de becuri a evoluat din becurile cu halogen care folosesc tot electrod de tungsten, insa iluminarea se produce prin rezistenta acestuia si nu prin descarcarea de gaze.

Din becul xenon pentru masini se obtin 3000 de lumeni pe cand la becul cu halogen este posibil sa se obtina doar 1500, respectiv jumatate din numarul becului cu xenon.

Lumina produsa de xenon este de 3 ori mai puternica decat cea produsa de halogen iar durata de functionare a acesor becuri de 10 ori mai mare.

Utilitatea este clara atat in ceea ce priveste consumul cat si in ceea ce priveste iluminarea si deci aceste becuri led si xenon aduc imbunatatiri mari iluminatului masinii.

Instalarea unui bec xenon nu necesita modificarea instalatiei electrice a masinii.

Farurile masinii reprezinta o componenta de design a masinii dar si o componenta de baza in ceea ce priveste siguranta soferului sau a altor persoane paticipante la trafic.

Chiar daca pentru estetica sunt ochii masinii, pentru siguranta farurile sunt o componenta esentiala indeosebi pe timp de noapte cand vizibilitatea poate fi destul de redusa si astfel ele primesc un grad sporit de functionalitate.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.