Ce sunt foliile de mulcire?

Ce sunt foliile de mulcire?
kurtmann.ro

Persoanele care se ocupa de agricultura, cu siguranta sunt la curent cu tot ceea ce inseamna ierbicide, pesticide, fungicide, dar si diferite alte produse care le pot fi de folos pentru protejarea si cresterea culturilor.

De-asemenea, acestia stiu si ce este o folie de mulcire si cu siguranta isi indreapta atentia spre Regal Fermierul pentru a gasi cea mai atractiva oferta folie neagra de mulcire, astfel incat sa isi poata cumpara suficienta folie astfel incat sa isi poata desfasura activitatea fara probleme.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre foliile de mulcire, si veti descoperi o multime de lucruri interesante despre acestea, pe care trebuie sa le cunoasca si cei care se ocupa de agricultura, si cei care intentioneaza sa faca acest lucru in curand, dar si oamenii de rand. Iata asadar tot ceea ce trebuie sa cunoasteti despre aceste folii.

Aspectele pozitive ale aplicarii filmelor de mulci sunt incalzirea mai rapida a terenului, iar calitatea ridicata a materialelor LDPE si aderenta superba la suprafata solului garanteaza o conversie de caldura exceptionala.

Cu economii considerabile in umiditatea solului, cultura contribuie mai devreme, iar fructele au o mai mare comercializare. Efectul emisiilor concentrate de dioxid de carbon din sol (efectul hornului) contribuie la o mai buna crestere si dezvoltare accelerata a plantelor. Unul dintre avantajele semnificative este, de asemenea, controlul eficient al buruienilor si reducerea amenintarii cu fitopatogenii si insectele.

Dupa finalizarea ciclului de vegetatie al culturii GINEGAR, o mica folie este indepartata usor si complet, deoarece UV este stabilizat. In caz contrar, filmele de proasta calitate pastreaza ramasitele in sol, iar continutul acestora creste cumulativ, ceea ce la randul sau impiedica producerea in continuare a legumelor sigure pentru sanatate.

  1. turnare neagra – folie de mamaliga subtire, elastica, mata, grosime de 15 micrometri pentru cultivarea legumelor in campuri deschise, 0,8 m latime, 1 mi 1,2 m, lungime de rulou 1000 m, cu gauri de 50 mm in conformitate cu comanda dvs. Aderenta inegalabila la suprafata solului, nu lasa buzunarele de aer, iar suprafata mata nu reflecta radiatiile solare, astfel ca terenul se incalzeste rapid in februarie si martie si cu radiatii solare minime. In fazele ulterioare, asigura o acoperire ideala de umiditate / banca, previne pierderea de nutrienti din clatire si previne posibilii agenti patogeni.
  2. Negru – mulci negru pentru cresterea ardeilor, latime de 20 microni, 1,2 m, cu deschideri de 5 cm diametru intr-o distributie de 50 x 30 cm intr-un program in zig-zag.

– folie de capsuni de mulci negru, cu o grosime de 30 microni in latime de 1,2 m si o pelicula de 1,2 m latime cu diametre de 5 cm in diagrama de 40 × 30 si 30 × 30 cm in zig-zag, pentru o lungime mai mare de 3 ani.

Placile de mulci negre standard sunt utilizate pentru cultivarea legumelor si fructelor de fructe de padure, iar avantajele sunt legate in principal de incalzirea mai rapida a solului, ingrasarea timpurie, combaterea cu succes a buruienilor, economisirea apei (pana la 50% in cazul picaturilor de apa), conditii fitosanitare mai bune si emisiile de dioxid de carbon directionate din sol in zona fitosintetica.

  1. Folie de mulci termic argintiu / maro, pentru cultivarea castravetelor si capsunilor, latime de 25 microni, 1,2 m cu si fara perforatii. Filmul argintiu / maro pastreaza toate proprietatile conductivitatii, datorita culorii maro a spatelui, in timp ce culoarea argintie a fetei, in afara de reflectarea luminii, contribuie, de asemenea, la reducerea atacurilor de muschiul tau alb, alb si paianjen rosu. In natura luminii difuze reflectate, exista o cheie a efectului respingator asupra insectelor, care este utilizat si in sistemele integrate de protectie a plantelor (IPM).
  2. Folie de mulci de argint / maro si alb / negru de lunga durata, cu grosimea de la 25 pana la 150 microni pentru plantatiile perene de fructe. Acest film, pe langa prevenirea cresterii buruienilor, renuntarea la utilizarea erbicidelor, permite economisirea apei, dezvoltarea intensa a radacinilor si, de asemenea, actioneaza repelent asupra tipurilor dominante de insecte daunatoare. Lumina difuza reflectata permite o asimilare mai intensa si o productie organica mai mare. Acesta a aratat rezultate foarte bune la plantarea plantatiilor de afine.
  3. Folie termica de culoare rosie-bruna pentru productia de tomate timpurii, grosime de 25 microni, 1,2 m latime. Aceasta pelicula calda, cu exceptia maturarii anterioare a rosiilor si a vinetelor albastre, permite compozitia spectrala a luminii difuze pentru a imbunatati culoarea fructelor si a le oferi o valoare mai mare pe piata.
  4. Mulci alb-negru pentru pansament de salata si culturi de legume de vara, grosime de 25 microni, 1,2 m latime; 1,8 m si 2,5 m fara si cu perforatii. Folia neagra alba poate fi folosita pentru toate culturile de vara care, in conditii de temperaturi ridicate, trebuie protejate impotriva supraincalzirii sistemului radacina, astfel incat in ​​perioada de toamna tarzie si de iarna si conditii de intensitate redusa a luminii, acestea pot contribui la o durata mai lunga si fotosinteza mai intensa. De asemenea, folosim folie alb-neagra pentru plantatii de mileniu de fructe lemnoase, 150 microni grosime, 1,4 m latime, indiferent daca sunt plantate inainte de plantare sau, ulterior, pe plante deja plantate.

Toate foliile au lungimea originala a ruloului de fabricatie de 1000 m si pot fi taiate la lungimea dorita, la cererea lungimii suplimentare si perforate in aranjamentul dorit al diametrului de 50 mm.

 

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.