Ce este topazul albastru?

Ce este topazul albastru?
consultanta Dan Bradu

Femeile iubesc bijuteriile, si cu siguranta atunci cand au posibilitatea de a-si completa colectiile de bijuterii, nu rateaza ocazia de a-si alege inca doua – trei bratari dama cu pietre semipretioase. Exista atat de multe tipuri de pietre semipretioase, astfel incat femeile pasionate de aceste bijuterii, au o multime de variante la dispozitie pentru a-si completa colectiile de bijuterii, insa topazul albastru este preferat de multe femei.

Topazul albastru este o piatra semipretioasa colorata, de un albastru stralucitor din familia de minerale Topaz. Este disponibil intr-o gama larga de culori, inclusiv albastru subtil pana la albastru intens. In astrologia vedica, aceasta piatra pretioasa este recomandata ca substitut astrologic al pretiosului safir albastru si este purtata pentru a obtine stabilitate financiara, faima, incredere in sine si buna sanatate.

Cine ar trebui sa poarte Topaz albastru?

kurtmann.ro

Topazul albastru este unul dintre cele mai populare soiuri Topaz de pe piata astazi. Majoritatea oamenilor aleg sa poarte aceasta piatra semipretioasa datorita culorii sale albastre atractive si preturilor extrem de rezonabile. Astrologic de asemenea, aceasta piatra semipretioasa este considerata extrem de eficienta si este purtata pentru a evita confuziile, anxietatea si criza financiara.

Astrologia vedica prescrie pietre semipretioase de topaz albastru natural pentru Makar (Capricorn) si Kumbh (Varsator) rashi. Astrologia occidentala recomanda piatra de nastere Topaz albastru pentru zodia Fecioara.

Beneficii Topaz albastru

Pietrele semipretioase de Topaz albastru detin o semnificatie metafizica importanta. Conform astrologilor invatati, piatra de Topaz albastru isi binecuvanteaza purtatorul cu bogatia, prosperitatea, curajul, smerenia, succesul in afaceri si satisfactia in viata. Datorita nuantei sale albastre placute, astrologii conecteaza aceasta piatra pretioasa cu planeta puternica Saturn (Shani).

Creste succesul financiar si oportunitatile de afaceri, Conform textelor sacre, purtarea unui Topaz natural albastru aduce prosperitate, afluenta si succes in viata purtatorului. Pentru cei care se lupta in afaceri, purtarea unui Topaz albastru poate ajuta afacerea lor sa prospere si sa le aduca noroc.

Imbunatateste abilitatile de concizie si judecata. In astrologia vedica, piatra de Topaz albastru este purtata pentru binecuvantarea purtatorului cu intelepciune, ajuta astfel persoana sa analizeze probleme, sa ia decizii corecte si sa depaseasca situatiile stresante din viata. Aceasta piatra pretioasa este considerata de mare ajutor pentru profesionistii din sistemul judiciar, cercetare sau orice post administrativ.

Imbunatateste sanatatea dintilor, parului si oaselor. In terapiile alternative de vindecare, proprietatile de vindecare ale Topazului Albastru sunt foarte venerate pentru vindecarea unei varietati de boli fizice si mentale. Potrivit vindecatorilor acest tip de pietre semipretioase ofera o mare usurare de anxietate si, de asemenea vindeca insomnia. De asemenea, este deosebit de util in ceea ce priveste sanatatea oaselor, picioarelor, picioarelor si parului.

Vindeca rinichii, inima si sistemul imunitar – In astrologia medicala, topazul albastru este cunoscut pentru ca are proprietati puternice de vindecare care ajuta foarte mult la vindecarea bolilor asociate cu inima, rinichii sau sistemul imunitar. Aceasta piatra pretioasa aduce beneficii si persoanelor care se confrunta cu stresul, imbatranirea prematura si probleme de fertilitate.

Calitate Topaz albastru

Topazul bogat natural este rar intalnit pe piata. Varietatea de topaz incolor, galben pal sau albastru este iradiat pentru a produce nuante mai profunde de Topaz albastru (tranzactionat sub forma de pietre elvetiene de Topaz albastru si Topaz albastru londonez). Cand cumparati un Topaz albastru, este intotdeauna o idee buna sa examinati culoarea, taierea, claritatea si originea acestuia.

Culoare

Culoarea topazului albastru este unul dintre factorii principali de determinare a calitatii. Acesta variaza de la cel mai deschis albastru cer pana la cel mai intunecat albastru, cu un indiciu de verde. De obicei, nuantele mai profunde sunt considerate mai valoroase.

Claritate

Claritatea absoluta este standardul pentru piatra semipretioasa Topaz albastru. Deoarece piatra are o culoare deschisa, incluziunile (incluziuni lichide si minerale) pot fi usor observate cu ochiul liber. Prin urmare, Topazul albastru curat pentru ochi, cu o transparenta buna si defecte minime vizibile este considerat cel mai bun pentru achizitie.

Taiere

Cristalele naturale de topaz albastru sunt fatetate pentru a arata claritatea si stralucirea. Avand in vedere duritatea Topazului Albastru, disponibilitatea buna si preturile accesibile, Topazul albastru grosier este adesea confruntat cu taieturi profunde si forme neobisnuite, pentru a forma pietre stralucitoare care stralucesc bine atunci cand sunt pastrate in lumina.

Origine

Minele de topaz sunt localizate in intreaga lume, desi pietrele brute Topaz de cea mai buna calitate sunt minate in Brazilia, Sri Lanka, Pakistan, SUA, Birmania (Myanmar), Rusia, China si Nigeria etc. populare si usor disponibile in industria pietrelor pretioase.

Pot purta Topazul Albastru ca inlocuitor astrologic al Safirului Albastru?

Da, se poate purta Topazul Albastru ca inlocuitor astrologic al pietrei pretioase de Safir Albastru. Din motive astrologice, o piatra pretioasa naturala, netratata si neincalzita este considerata o alegere ideala. Cele mai multe pietre de topaz albastru disponibile pe piata sunt iradiate pana la un anumit nivel pentru a le imbunatati frumusetea si culoarea. Prin urmare, topazul albastru este considerat o optiune buna pentru a inlocui safirul albastru.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.