Cateva sfaturi in organizarea casei tale

Cateva sfaturi in organizarea casei tale

Cum sa organizati casa si sa o faceti sa dureze mai mult de 24 de ore asa. Aceasta este intrebarea. Daca nu iti poti tine casa ordonata, cu siguranta ceva nu este in regula cu modul in care iti organizezi locuinta.

Nu va faceti griji, in acest articol am scris cele zece sfaturi ale organizarii casei. Trebuie doar sa le urmati punct cu punct si sa incepeti sa va bucurati de o casa ordonata.

Cum poti organiza casa in cativa pasi simpli

1. Prevenirea este perfecta

Cu siguranta atunci cand iti organizezi bine casa iti vei da seama de toate lucrurile pe care le ai si pe care nu le folosesti niciodata cu adevarat. Prin urmare, poate fi necesar sa faceti o reflectie asupra a ceea ce consumati si sa tineti cont de acea reflectie atunci cand dobanditi mai multe lucruri noi.

2. Inainte de a cumpara, analizeaza

Odata ce aceasta reflectie este facuta si inainte de a incepe sa va organizati toate lucrurile, selectati tot ceea ce stiti ca nu veti folosi si scoateti-l din casa. Puteti dona orice este in stare buna unui ONG sau puteti incerca sa-l vindeti.

Lucrurile de care nu se poate profita pot fi reciclate. Pentru a face aceasta selectie dificila, puteti fi inspirat de celebra metoda de organizare a japonezei Marie Kondo.

 Esti in plin proces de amenajare a casei? Asadar, este important sa stai cu designerul, pentru a optimiza si creea designul perfect!

3. Cum sa organizati casa: Gasiti-va propria metoda

Dar urmand metoda altora, s-ar putea sa nu mearga cu tine. Nu intrati in panica, nu se intampla nimic. Cauta-ti propria metoda de organizare, cea care ti se potriveste bine si cu care simti ca mergi mai repede si obtii mai mult din timp.

De asemenea, puteti fi inspirati de alti experti. Luati ideile care va plac cel mai mult de la toyi si creati-va propria strategie.

4. Dezbina si cucereste

Odata ce toate acestea sunt facute, a venit timpul sa incepem organizarea. Stim, e putin infricosator, dar nu intrati in panica. Impartiti casa in zone si nu treceti la urmatoarea pana cand nu ati terminat de organizat-o pe cea anterioara. Prima zona te va costa mai mult timp (alege una usoara), dar vei vedea cum devine din ce in ce mai simpla si in cele din urma intri intr- un ritm rapid.

5. Compartimentele sunt prietenii tai

Compartimentele sunt perfecte pentru organizarea si aranjarea dulapurilor si sertarelor. Inainte de a va organiza, asigurati-va ca aveti aceste accesorii pe care le puteti cumpara intr-o multime de locuri. Datorita compartimentelor,veti avea totul la indemana atunci cand il cautati si evitati sa aveti lucruri ingramadite si dezordonate.

6. Cautati colturi secrete

Cand vine vorba de depozitarea lucrurilor de care aveti nevoie, dar pe care nu le utilizati in fiecare zi, este important sa cautati “colturi secrete”, adica locuri irosite pe care le puteti folosi ca spatii de depozitare, astfel incat acele lucruri sa nu se afle in jur.

Cum a aparut curatarea uscata si cum functioneaza?

Curatatoria chimica a aparut cu antreprenorul american Thomas L. Jennings. Jennings s-a referit la metoda sa drept „curatare uscata”.

Operatorul francez de vopsitorie Jean Baptiste Jolly  si-a dezvoltat propria metoda folosind kerosen si benzina pentru curatarea tesaturilor.  A deschis primele curatatorii chimice la Paris in 1845.

Preocuparile legate de inflamabilitate l-au determinat pe William Joseph Stoddard, o curatatorie chimica din Atlanta , sa dezvolte solventul Stoddard ca o alternativa putin mai putin inflamabila fata de solventii pe baza de benzina.

Utilizarea solventilor din petrol foarte inflamabili a provocat multe incendii si explozii, ducand la reglementarea guvernamentala a curatatoriilor chimice. Dupa Primul Razboi Mondial , curatatoriile chimice au inceput sa foloseasca solventi clorurati . Acesti solventi erau mult mai putin inflamabili decat solventii din petrol si aveau o putere de curatare imbunatatita.

Pana la mijlocul anilor 1930, industria de curatatorie chimica a adoptat tetracloretilena (percloretilena), sau pe scurt PCE, ca solvent. Are putere de curatare excelenta si este neinflamabil si compatibil cu majoritatea articolelor de imbracaminte. Deoarece este stabila, tetracloretilena este usor reciclata.

Intreprinderile de curatatorie chimica, din perspectiva clientului, sunt fie fabrici , fie magazine . O fabrica face curatenie la fata locului. Un drop shop primeste articole de imbracaminte de la clienti, le trimite la o fabrica mare, iar apoi imbracamintea curatata este returnata la magazin pentru a fi colectata de catre client.

Acest ciclu a minimizat riscul de incendiu sau de fum periculosi creat de procesul de curatare. In acest moment, curatarea chimica a fost efectuata in doua masini diferite – una pentru procesul de curatare si a doua pentru a indeparta solventul de pe haine.

Masinile din aceasta epoca au fost descrise ca fiind ventilate ; evacuarile lor de uscare au fost expulzate in atmosfera, la fel ca multe sisteme de evacuare moderne pentru uscatoarele de rufe. Acest lucru nu numai ca a contribuit la contaminarea mediului, dar si mult PCE potential reutilizabil a fost pierdut in atmosfera.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.