Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit. Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca. Se aseaza castravetii in borcan, se pun printre ei catei de usturoi, iar deasupra se acopera cu crengi de marar. Se toarna saramura fierbinte si se leaga cu hartie pergament. Daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda. Se pune intr-un loc calduros si se lasa 2-3 zile. Intre timp se vantura zeama de doua, trei ori. Dupa ce sunt bine murati, se tin la rece si se consuma dupa trebuinta.
Ultimele articole
- Cel mai simplu cadou pe care îl poți face de Ziua Îndrăgostiților
- Detectare precoce, mamotest si evaluare completa a sanilor
- Gatitul si dezgatitul miresei si care sunt principalele elemente pe care le folosim in aceste ritualuri pentru nunta
- Ghid complet privind modul de obtinere a certificarii ISO (certificari si standarde ISO)
- Servicii funerare, ce sunt si cum functioneaza?
- Cum pozitionezi plantele in casa ta. Conform Feng Shui
- Inchirierea unui depozit, un factor cheie pentru IMM-uri si freelanceri
- Cum sa ai grija de gradina ta in timpul verii?
- Cum functioneaza un sterilizator? Cand este necesara sterilizarea?
- Ce este Psihoterapia? Care sunt beneficiile suportului terapeutic?
Castraveti in saramura
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.
Comentarii recente