Cartofi cu piept afumat (Bacon)

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 6 cartofi mari,
  • 3 felii subtiri de Bacon,
  • 12 foi de dafin,
  • o lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin etc.),
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 210ºC. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza – pe lung –  in trei locuri. In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de Bacon. Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute. Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora. Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.