Care sunt cele mai comune probleme ale inimii?

Care sunt cele mai comune probleme ale inimii?

In momentul in care discutam despre problemele inimii, cu siguranta nu ne referim la o inima ranita din dragoste, ci ne referim la probleme de sanatate care afecteaza inima. Exista atat de multe persoane care sufera de afectiuni ale inimii in toate colturile lumii, si care cauta diferite solutii pentru a se trata. In cele ce urmeaza, vom prezenta cateva dintre cele mai comune astfel de probleme ale inimii, pentru a va face o idee despre ce presupune fiecare dintre acestea in parte.

Ce este sindromul coronarian acut?

Sindromul coronarian acut este un termen umbrela folosit pentru a descrie situatiile in care exista un flux sanguin brusc si redus catre inima. Sindromul coronarian acut cuprinde dureri in piept si atac de cord, ambele putand fi grave si putand pune in pericol viata.

Ce este boala inimii valvei?

Boala supapei cardiace, denumita si boala cardiaca valvulara poate fi depistata de catre specialistii de la Cardio Clinic, si apare atunci cand oricare dintre cele patru valve ale inimii nu functioneaza corespunzator. Boala supapei cardiace se intampla atunci cand supapele inimii nu se pot deschide suficient de mult pentru a permite sangelui (stenoza) sau nu se pot apropia suficient pentru a preveni revenirea sangelui inapoi in inima (regurgitare).

Ce este LAFB?

Ramura balonului stang este sistemul de conducere al camerelor principale de pompare ale inimii (ventricule drepte si stangi) si este alcatuit din fascicule sau diviziuni stangi posterioare si stangi. Blocul fascicular anterior din stanga (LAFB) forteaza toata conducerea electrica pe fasciculul posterior stang.

Din punct de vedere istoric, prezenta LAFB a fost considerata o constatare benigna, dar cercetarile recente efectuate la pacienti cu varsta peste 65 de ani au aratat ca LAFB poate creste usor riscul unui pacient de fibrilatie atriala, infarct miocardic si deces. Urmarirea in acest studiu a fost de peste 15 ani si doar 2 din 1664 de pacienti din aceasta serie au necesitat un stimulator cardiac.  

Prezenta LAFB merita o evaluare clinica aprofundata a oricarei boli cardiace subiacente. Odata ce evaluarea este finalizata, un pacient asimptomatic trebuie sa faca obiectul unor evaluari clinice de rutina pentru a se asigura ca nu a aparut nici o evolutie sau progresie a bolilor cardiace care stau la baza.

Ce este sindromul cardiac X?

Sindromul cardiac X apare atunci cand un pacient cu artere sanatoase sufera de dureri in piept inexplicabile, numite angina. Majoritatea pacientilor cu angina pectorala prezinta boala arteriala coronariana sau o crestere a placii in artere, care poate restrange sau bloca fluxul sanguin. Pacientii cu sindrom cardiac X, cu toate acestea, sufera de dureri in piept, dar nu au blocaj in arterele lor.

Sunt bune exercitiile dupa un atac de cord?

Desi multi pacienti sunt nervosi sa-si exercite un atac de cord, cercetarile arata ca exercitiile fizice regulate sunt una dintre cele mai bune modalitati de a intari inima si de a reduce riscul unui atac de cord repetat. Este important ca pacientii cu atac de cord sa colaboreze indeaproape cu furnizorii lor de asistenta medicala de la Cardio Clinic pentru a crea un program de exercitii care sa fie in siguranta pentru ei.

Care este cel mai bun exercitiu pentru pacientii cu atac de cord?

In general, exercitiile aerobice si formarea de rezistenta sunt recomandate pacientilor cu atac de cord. Exercitiile aerobice includ activitati precum mersul pe jos sau jogging-ul, iar formarea de forta poate include ridicarea greutatii sau folosirea benzilor de rezistenta pentru a construi muschii. Cu toate acestea, este important ca pacientii cu atac de cord sa lucreze indeaproape cu furnizorii lor pentru a crea un program de antrenament potrivit pentru ei.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.