In momentul in care doriti sa va reamenajati livingul, cu siguranta mai intai de toate trebuie sa va indreptati atentia spre o canapea, si abia apoi veti alege celelalte obiecte de mobilier din incapere.
Canapeaua este cea mai importanta piesa de mobilier dintr-un living, este obiectul de mobilier cel mai des folosit. Puteti sta pe canapea atunci cand doriti sa cititi o carte, sau cand aveti musafiri, ii puteti pofti sa se aseze pe canapea.
De-asemenea, puteti sa stati alaturi de membrii familiei pe canapea in zilele de week-end, cand urmariti un film sau emisiunea preferata. Canapeaua, are un rol foarte important in incapere dupa cum se poate vedea, iar din acest motiv este indicat sa faceti cea mai potrivita alegere. Nu este o misiune tocmai usoara aceea de a alege o canapea potrivita, insa trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante.
Faceti masuratori
Este important sa faceti masuratori in incapere, mai ales daca nu exista obiecte de mobilier in living. Astfel, veti putea afla care este suprafata utila. Puteti apoi sa va faceti un plan si sa alegeti locul in care veti amplasa canapeaua. Faceti masuratori exacte, pentru a stii exact cat spatiu va ocupa canapeaua, si cat spatiu veti avea liber pentru a adauga si alte obiecte de mobilier in incapere.
Sezutul canapelei
Cand cautati o canapea pentru living, aleteti una care are sezutul cat mai confortabil. Sezutul canapelei poate fi cu arcuri, perne sau burete, iar aceste variante au avantaje si dezavantaje, sunt mai scumpe sau mai ieftine, iar in functie de buget si preferinte veti putea face cea mai buna alegere.
Este insa important ca sezutul sa nu fie nici foarte moale si nici foarte rigid. Din acest motiv, ar fi ideal sa testati canapeaua inainte de a o cumpara.
Spatarul canapelei
Cand cautati o canapea pentru living, cu siguranta trebuie sa tineti cont de spatarul acesteia. Exista modele de canapele cu spatare joase care din punct de vedere estetic sunt impecabile, dar care nu sunt foarte confortabile. De preferat ar fi o canapea cu spatar sau cu perne, care sa va permita o pozitie corecta.
Pernele canapelei
Pernele canapelei sunt de cele mai multe ori detasabile cand discutam despre canapele extensibile. Cel mai des acestea sunt fabricate din spuma poliuretanica. Cu cat acestea contin mai multa spuma si sunt mai grele, cu atat sunt de o calitate mai buna.
Ce material sa alegeti pentru canapeaua dvs.
O foarte mare importanta o are materialul canapelei. Puteti opta pentru o canapea din fibre sintetice de exemplu, insa calitatea acesteia nu va fi una premium, insa vor face fata multiplelor curatari.
Atunci cand doriti o canapea de cea mai buna calitate, trebuie sa va indreptati atentia spre canapele si coltare din piele colectia Platinum Divani e Sofa, dat fiind faptul ca, canapelele din piele in comparatie cu cele din tesatura, au o multime de avantaje. Iata despre ce este vorba:
Aspectul
Este greu ca o tesatura sa invinga valoarea estetica a pielii. Pielea are o stralucire blanda, care o face sa para curata, si, deoarece este mai putin supusa uzurii in timp, de obicei are un aspect mai consistent decat mobilierul din textil. Pielea tinde, de asemenea, sa para mai inalta, astfel incat ofera o indicatie a unei calitati superioare.
Usor de ingrijit
Nu trebuie sa faceti mare lucru pentru a avea grija de canapeaua dvs. din piele. Pentru majoritatea pieselor, tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati un agent de conditionare a pielii la fiecare 6-12 luni – un proces care ar trebui sa dureze doar cateva minute. In afara de asta, veti dori sa stergeti pielea cu o carpa umeda din cand in cand, iar daca doriti sa ii oferiti un pic de stralucire, aplicati un agent de lustruire.
Pielea este hipoalergica
Pielea este de asemenea, mai buna solutie pentru a crea un mediu hipoalergenic. Alergiile la piele nu reprezinta o problema si, dat fiind faptul ca pielea este atat de rezistenta la lucruri precum murdaria, praful si parul animalelor, veti descoperi ca este un material mult mai putin prohibitiv pentru persoanele cu alergii.
In schimb, atunci cand aducem in discutie canapele si scaunele din tesatura, acestea tind sa „blocheze” materialele alergene, ceea ce face dificila, daca nu chiar imposibila crearea unui mediu confortabil pentru cei care sufera de alergii.
Rezistenta la lichide.
Daca varsati un pahar de vin pe o canapea din tesatura, veti avea o problema in ceea ce priveste munca de curatare. Este posibil sa puteti elimina o parte din lichidul din tesatura cu ajutorul unui prosop; si sa scoateti si mai mult din el cu un vid umed / uscat, dar indiferent cat de repede cautati o solutie la problema sau ce metode de curatare folositi, este aproape garantat ca nu poate fi eliminata pata de vin in totalitate.
In schimb, pielea este extrem de rezistenta la lichide; suprafata mobilierului ar respinge vinul (sau orice alt lichid), permitandu-va sa il stergeti cu usurinta, fara deteriorarea pe termen lung a piesei.
Durabilitate
Atata timp cat aveti grija de ea in mod corespunzator, o astfel de piesa de mobilier din piele poate dura toata viata. Atata timp cat o intretineti in mod corespunzator, pielea nu se va dezgropa asa cum are tendinta tesatura, iar suprafata mobilierului este mai rezistenta formele de uzura. Pielea este vulnerabila la taiere si rupere, dar numai in conditii deliberate si rare. In general, pielea este mult mai durabila decat alte materiale.