Ingrediente (pentru circa 65 bucati):
- 300 g faina,
- o lingurita praf de copt,
- 160 g zahar,
- 3 oua,
- 1 varf de cutit sare,
- 60 g fistic boabe (facultativ),
- 50 g migdale intregi,
- 50 g alune prajite,
- 50 g fructe glasate,
- 1 galbenus,
- 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, ouale si sarea si se framanta un aluat in care se incorporeaza, pe rand, fisticul, migdalele, alunele prajite si fructele glasate. Se imparte aluatul in trei, se fac suluri cu diametrul de circa 2,5 cm si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie, lasand intre ele o distanta de 3 cm. Se ung cu laptele amestecat cu galbenusul de ou si se coc aproximativ 20 de minute, la 180°C. Se scot cantuccinii din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie – oblic – felii groase de 0,5 cm. Se aseaza feliile pe tava si se mai dau 5-7 minute la cuptor.