HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Budinca din orez cu mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:
Pentru 10 portii:

  • 600 g orez,
  • 1,500 l lapte,
  • 1 kg mere,
  • 300 g zahar,
  • 5 oua,
  • 10 g zahar vanilat,
  • 1g scortisoara,
  • 200 g sirop de furcte,
  • 10 g sare,
  • 50 g unt,
  • 50 g pesmet.

Mod de preparare:
Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte. Cind orezul
este aproape fiert se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat; se
amesteca cu o paleta si se lasa sa se raceasca. Merele se curata de coaja si casa seminala, se
rad pe razatoare, oprindu-se cca 250 g felii. Merele rase se amesteca cu 150 g zahar si
scortisoara. Orezul fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma,
amestecind usor compozitia pina se omogenizeaza. Compozitia se împarte in trei parti,
asezindu-se prima parte intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi un strat de mere
rase, continuînd straturile, trei de orez si doua de mere rase, astfel incit ia suprafata sa fie
orezul care se niveleaza pe toata suprafata tavii. Se asaza deasupra feliile de mere si se
introduce budinca la cuptor, la o temperatura moderata, timp de 20 – 30 minute. Budinca
coapta se lasa sa se raceasca putin, apoi se portioneaza si se serveste calda sau rece, cu sirop
de fructe deasupra.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Pupi

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura cu stafide si rom

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce sunt dulciurile
Vezi Postarea
  • 7 min
  • Dulciuri

Ce sunt dulciurile?

  • Eduard Nedelcu
  • May 30, 2023
Cele mai bune merdenele congelate cu brânză
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Dulciuri

Cele mai bune merdenele congelate cu brânză

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2021
Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Blog
  • Dulciuri

Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?

  • Eduard Nedelcu
  • July 14, 2020
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de prune si struguri cu sos de vin

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tiramisu din piscoturi “Savoiardi Balocco”

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Papanasi oltenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Budinca din macaroane cu branza de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Dulciuri

Aluat frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.