HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Budinca de ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 500g ciuperci,
  • 2 cepe mijlocii,
  • 5-6 oua,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri pesmet,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita verdeata tocata marunt,
  • putin unt.

Pentru foaie:

  • 1 cescuta ulei,
  • 2 linguri smantana,
  • 1 lingura apa,
  • faina cat cuprinde,
  • sare,
  • putin piper.

Mod de preparare:

Din smantana, ulei, o lingura de apa, sare, piper, si faina cat cuprinde se prepara un aluat care se framanta pana devine neted si elastic. Pana la intrebuintare se tine in frigider. Ciupercile se curata, se spala, se taie lamelele si se calesc impreuna cu ceapa in ulei pana se inmoaie bine. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit bine, se adauga galbenusurile, unul cate unul, pesmetul, verdeata, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cand este bine omogenizat se pun albusurile batute spuma, amestecand usor. Din aluat se intinde o foaie groasa de aproximativ 3 mm cu care se tapeteaza forma, unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se toarna compozitia de ciuperci netezind deasupra cu un cutit. Se pune in cuptorul incins in prealabil si se coace la un foc potrivit 30 –35 minute. Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor se lasa sa se abureasca putin in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se serveste calda, cu sau fara smantana, dupa gust.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Pasca din aluat de cozonac cu crema de branza

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Prajitura cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.