Se cerne ¼ kg faina, se ia un sfert din aceasta cantitate, se pune intr-un castron se adauga 20g drojdie, 100ml lapte cald. Se amesteca faina si se mai adauga apa daca este nevoie pentru obtinerea unui aluat potrivit de moale caruia i se da forma de minge si se pune intr-o cratita cu apa calda. Se lasa sa creasca. In restul de faina se face un gol in care se adauga 3 oua, se amesteca 10 min. Se adauga 50g zahar, un praf de sare, 250 unt, se amesteca bine, se scurge maiaua de apa calda, se amesteca cu aluatul obtinut, se lasa la dospit 2h dupa care se lasa la rece 10h. Se dau forme rotunde si pere, se adancesc bilele si se adauga perele in golul format. Se coc la foc potrivit.
Eduard Nedelcu
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.