Mancare cu legume

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 1 kg de urzici, 4 linguri cu virf de maioneza, o lingura de hrean ras, 3 catei de usturoi. Mod de preparare: Alegeti urzicile (frunza cu frunza), spalati-le in citeva ape reci si puneti-le la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind urzicile sint fierte, scurgeti-le si pasati-le bine. Combinati-le cu maioneza, cu

  • 1:21 AM

    Ingrediente: ½ kg de urzici, ½ ceasca de ulei, 50 g de slanina afumata, o ceapa, 50 g de faina, 100 ml de smintina, zeama de lamaie, putin usturoi, marar, sare. Mod de preparare: Spalati foarte bine urzicile si puneti-le in strecuratoare. Separat caliti slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Luati vasul

  • 1:22 PM

    Ingrediente: ½ kg. de urzici, o ceasca de ulei, 100 g de slanina afumata, 1 ceapa, 30 g de faina, 100 ml. de smintina, zeama ori sare de lamiie, usturoi, marar, sare. Mod de preparare: Spalati urzicile in citeva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici si rumeniti-o

  • 1:22 AM

    Ingrediente: 1 kg de spanac, 50 g de unt, 200 ml de smintina, 50 g de pesmet, ulei, sare, 3-4 catei de usturoi. Mod de preparare: Spalati foarte bine spanacul, puneti-l la fiert in apa clocotita, lasati sa fiarba 20 de minute, dupa care il rasturnati in strecuratoare. Intr-o cratita, puneti unt sau ulei la

  • 1:25 PM

    Ingrediente: 1 kg. de spanac, 50 g de unt sau margarina, 200 ml de smintina, 30 g de pesmet, usturoi, ulei, sare. Mod de preparare: Spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea din plastic. Intr-o cratita, infierbintati ulei sau

  • 1:24 AM

    Ingrediente: 1Kg spanac, 300 g maioneza, 100 ml smintina, 100 g brinza telemea. Mod de preparare: Spanacul curatat se fierbe 20 minute in 200 ml apa clocotita impreuna cu 1/2 lingurita de sare, apoi se pune in strecuratoare, unde se lasa pina cind se raceste. Se rastoarna pe planseta si se taie in felii de

  • 5:04 PM

    Ingrediente (pentru 10 portii): 2 verze murate 1 kg ciuperci champignon 150 g orez 4 cepe 2 ardei 100 ml ulei 2 morcovi 1 conserva suc de rosii (~300 g) 1 legatura marar 1 lingura cimbru uscat 2 foi dafin 5-6 boabe piper negru sare si piper Varza se desface frunza cu frunza si se

  • 3:54 PM

    Ingrediente (pentru 8 portii): 1 ceapa rosie 2 dovlecei 1 ardei rosu mare 1 lingura oregano uscat 1 lingurita piper 4 linguri ulei de măsline 12 foi de lasagna 1 borcan de sos de rosii (700 ml) 100 g măsline negre fără 2 oua 200 g branza feta maruntita 200 g mozzarella 1 legatura patrunjel

  • 12:18 PM

    Ingrediente ( pentru 6 portii): 250 g aluat sfaramicios Aluat: 200 g faina alba 100 g unt 1 ou 1 lingura apa calda Umplutura: 400 g dovlecei 300 g rosii cherry 3 linguri ulei de masline 500 ml smantana pentru gatit 3 oua 100 g cascaval sare si piper Pentru a prepara aluatul se amesteca

  • 12:18 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii):  Aluatul “crumble”: 100 g faina alba 50 g unt moale 50 g cascaval ras 25 g nuci macinate Umplutura de legume: 100 g ciuperci champignon 1 morcov 2 cepe verzi 400 g cartofi 150 ml supa de legume din cub concentrat 25 g unt 100 g mascarpone 1 lingura faina Pentru

  • 11:28 AM

    Ingrediente (pentru 4 portii): 200 g ciuperci champignon 200 g ciuperci pleurotus 2 dovlecei 1 ceapa 1 ardei 1 pahar rosii in bulion 6 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita coriandru uscat 2 lingurite curry 1 lingurita boia de ardei iute sare si piper Ardeiul si ceapa se curata si se taie julien (fasii

  • Tarta cu legume
    3:05 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g de aluat sfaramicios pentru tarta 100 g dovleac ras 100 g varza tocata 2 morcovi rasi 1 ceapa alba taiata marunt 1 ardei rosu taiat cubulete 6-7 rosii cherry taiate in jumatati 1 felie sunca presata taiata fasii 50 g unt 2 oua nucsoara praf, sare si piper Aluatul