Ingrediente (pentru 4 portii):
- 250 g de aluat sfaramicios pentru tarta
- 100 g dovleac ras
- 100 g varza tocata
- 2 morcovi rasi
- 1 ceapa alba taiata marunt
- 1 ardei rosu taiat cubulete
- 6-7 rosii cherry taiate in jumatati
- 1 felie sunca presata taiata fasii
- 50 g unt
- 2 oua
- nucsoara praf, sare si piper
Aluatul se prepara prin framantarea a 250 g faina alba cu 120 g unt rece, un galbenus si putina apa rece.
Compozitia se prepara din legumele calite in untul topit timp de 10-15 minute. Se adauga condimentele. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta rotunda sau intr-o alta tava si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Dupa ce s-au racit legumele se amesteca cu cele 2 oua si se torna in forma si se adauga sunca. Se coace in cuptor 20 de minute.
Pofta buna!