Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 12 ardei mijlocii,
  • 750 g carne,
  • 2 cepe,
  • 2 linguri orez,
  • 1 lingura untura,
  • marar si patrunjel tocat,
  • sare,
  • piper,
  • 2 rosii;

Sosul:

  • 1/2 kg rosii,
  • 1/2 ceapa,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita faina,
  • sare,
  • patrunjel tocat,
  • 1 lingura untura,
  • smintina.

Preparare:

kurtmann.ro

Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie. Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos. Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate). Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa. Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata. Se servesc cu smintina.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.