Aparitia laptopului refurbished i7 – dezvoltarea pietei de refurbished

Aparitia laptopului refurbished i7 – dezvoltarea pietei de refurbished

Laptopurile cu procesoare i7 reprezinta o generatie noua. Aceasta generatie urmeaza unor mai vechi generatii cum ar fi Pentium si Celeron sau i3, i5 procesoare care inca se mai gasesc pe piata. O data cu aparitia laptopurilor cu procesor i7 s-a dezvoltat si piata de refurbished a laptopurilor cu acest tip nou de procesor.

Pentru diverse filme, jocuri, grafica, sau pentru birou este necesar sa stim ce laptop ni se potriveste nevoilor noastre. Multe pareri se contrazic, spre exemplu, intre performantele unui procesor AMD si unul INTEL, a placilor video ATI si Nvidia, sau ca laptopurile DELL sunt mult mai bune decat Acer, si multe alte pareri contradictorii si ca in cele din urma sa nu intelegem nimic.

Este important sa investesti intr-un laptop caruia ii vei folosi performantele la maxim. Daca spre exemplu utilizarea laptopului este pentru a naviga pe Internet, sau redactarea unor documente in Word si vizionarea unor filme, este necesara investitia intr-un laptop refurbished i7, care este mult mai mica decat investitia intr-un laptop pe care sa-l folosim pentru a rula ultimele jocuri aparute. Investitia in cel mai puternic laptop de pe piata pentru a-l utiliza intr-o formula clasica nu este utila.

Este foarte important sa va ganditi la ceea ce conteaza cel mai mult: datele tehnice, sau culoarea si designul. Fiecare dintre acestea are o importanta deosebita, culoarea si designul trebuie sa va fie pe plac, iar specificatiile tehnice determina performantele unui laptop.

In ceea ce priveste performantele unui laptop, trebuie accentuat ca branduri ca Toshiba, Dell, Sony Vayo, Lenovo, Assus etc. nu fabrica componentele interne ale laptopurilor, ci doar stabilesc specificatiile laptopurilor si designul exterior al acestora. Componentele dintr-un laptop sunt fabricate de diverse alte companii.

Spre exemplu, procesoarele sunt realizate de companiile Intel si AMD, placile de baza sunt produse in marea lor majoritate in fabrici din China. Memoriile RAM sunt realizate de companii precum Kingston, Sycron, Kingmax, Elpida, Samsung etc. Hard disk-urile sunt produse de companii precum Western Digital, Hitachi, Samsung, Seagate, etc.

O componenta importanta o reprezinta placile video, acestea fiind produse de companii de renume Intel, AMD, ATI, Nvidia. De regula, ecranele sunt realizate in fabrici specializate, la fel ca in cazul placilor de baza. In privinta culorii preferate si a designului, cam toti producatorii au in general modele de laptopuri cu o anumita culoare sau cu un anumit  design.

In continuare, vom analiza cateva modele de laptopuri cu procesor i7.

• Laptopul refurbished Fujitsu, Procesor Intel Core i7 generatia a doua, avand instalat Windows 7 Pro. Memoria este de 8GB DDR3, Hard-disk de 320 Gb, unitate optica DVD Writer, placa video fiind NVIDIA Quadro, 2 GB DDR3.

• Un alt model interesant este Laptopul refurbished HP , care are instalat un  Win 7 Home. Procesorul este Intel Core i7 generatia a doua, memoria RAM este de 4Gb DDR3, iar hardul este HDD 320 Gb. Placa video este un Mobile Intel Graphics 3000, iar unitatea optica DVD writer.

Urmarind principalele caracteristici ale celor doua modele de laptopuri observam ca acestea reprezinta gama de varf la aceasta categorie IT.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.