HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Aluat frantuzesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Timp de preparare: 5 ora
Ingrediente:

  • 500 gr. de faina,
  • 400 gr. unt proaspat,
  • ½ lamiie,
  • ½ pahar apa,
  • ½ lingurita sare

Mod de preparare:
Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de
aluat cu unt si se intinde cu vergeaua in forma de patrat, avind grosimea de 1 ½ – 2 cm.
Aluatul obtinut se pune pe o farfurie si se da la rece. In cealalta parte se toarna ½ pahar apa se
stoarce zeama de lamiie (sau sare de lamiie dizolvata in putina apa) si se adauga sare. Se
framinta, se aduna in forma de minge, se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 20-
30 minute. Apoi, se intinde cu vergeaua in asa fel ca sa se obtina o fisie de doua ori mai lata
si ceva mai lunga decit bucata de aluat cu unt care a fost pusa pe farfurie, la rece.
Aluatul preparat cu unt se pune in mijlocul aluatului intins, se intorc marginile si se
impatureste. In felul acesta aluatul cu unt se va gasi ca intr-un plic. Se presara masa cu faina
si se intinde aluatul (plicul) cu vergeaua intr-o fisie lata de 20-25 cm si groasa de aprox. 1 cm.
Aluatul se impatureste cu grija in patru, se aseaza pe o tava si se lasa 30-40 minute la rece.
Dupa ce s-a racit, aluatul se intinde din nou, se impatureste la fel in patru si se tine la rece.
Aceeasi operatie se repeta si a treia oara. Dupa aceea, aluatul se intinde si se prepara din el
pateuri, buseuri si altele.
Resturile de aluat ramase de la prepararea pateurilor se aduna intr-o minge fara sa se
framinte, iar dupa ce se tine citva timp la rece, aluatul se intinde si se fac din el pateuri,
cosulete etc.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Placintele bunicii

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Budinca din macaroane cu branza de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce sunt dulciurile
Vezi Postarea
  • 7 min
  • Dulciuri

Ce sunt dulciurile?

  • Eduard Nedelcu
  • May 30, 2023
Cele mai bune merdenele congelate cu brânză
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Blog
  • Dulciuri

Cele mai bune merdenele congelate cu brânză

  • Eduard Nedelcu
  • June 22, 2021
Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Blog
  • Dulciuri

Care sunt cele mai populare tipuri de cozonac?

  • Eduard Nedelcu
  • July 14, 2020
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de prune si struguri cu sos de vin

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tiramisu din piscoturi “Savoiardi Balocco”

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Papanasi oltenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Budinca din macaroane cu branza de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Dulciuri

Placintele bunicii

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.