4 motive bune pentru a adopta o pisica

4 motive bune pentru a adopta o pisica

Proprietarii de pisici au o sanatate psihica mai buna decat oamenii care nu au animale de companie. Ei sufera mai putin de stres, simt mai putine emotii negative, au mai multa incredere in ceilalti si risca mai putin infarct.

Pisicile te pot trezi la 4 a.m., iti pot sfasia canapeaua si vor vomita cu o frecventa alarmanta, dar beneficiaza de toata afectiunea ta. Deci, de ce alegi sa introduci aceste animale nerecunoscatoare in casa ta? Raspunsul este evident pentru toti iubitorii de pisici.

Pentru altii, poate parea mai dificil. Prin urmare, cercetatorii au studiat beneficiile acestor feline in miniatura asupra sanatatii tale mentale si fizice. 

Pisica are o relatie speciala cu fiinta umana. Se spune adesea ca este independenta si ii place sa se joace, de exemplu, intr-un ansamblu joaca pisici. Dar pisica este totusi capabila sa ofere un suflet casei tale si sa o faca mult mai vie decat este deja.

Daca ai nevoie de un insotitor, dar eziti in privinta unei pisici, atunci iata cele 4 motive care te vor ajuta sa adopti o pisica!

Bunastare

Potrivit unui studiu australian, proprietarii de pisici au o sanatate psihologica mai buna decat oamenii care nu au animale de companie. Conform rezultatelor acestei lucrari, ei ar fi mai fericiti, mai increzatori, mai putin nervosi, s-ar bucura de un somn mai bun si de o capacitate mai buna de concentrare.

Adoptarea unei pisici ar putea fi buna si pentru copiii tai. Intr-un sondaj efectuat pe peste 2.200 de tineri scotieni cu varsta cuprinsa intre 11 si 15 ani, se spune ca acei copii care intretin o legatura stransa cu pisoii lor au o calitate mai buna a vietii.

Cu cat sunt mai atasati, cu atat se simt mai in forma, energici, atenti si mai putin tristi si singuri. Persoanele cu pisici raporteaza ca au trait mai putine emotii negative si sentimente de izolare decat persoanele fara pisici

Anti stres

Ce este mai bun decat o pisica calda in poala si sunetul bland al torsului pentru a alunga stresul?

Proprietarii de pisici par sa beneficieze de o stare de spirit mai calma atunci cand animalul lor de companie este in preajma. Pisicile ofera o prezenta constanta, lipsita de grijile lumii, care poate face de prisos toate micile griji si anxietati.

Relatii

Cercetarile au aratat ca proprietarii de pisici sunt mai sensibili din punct de vedere social, au incredere in ceilalti si iubesc pe cei dragi mai mult  decat oamenii care nu detin animale de companie . Sentimentele pozitive fata de pisici (sau caini) pot duce la sentimente pozitive fata de fiinte umane sau invers.

Sanatate

In ciuda puricilor, parazitilor si a tuturor celorlalte lucruri nu intotdeauna placute care iti pot inconjura pisoiul, exista o multime de dovezi ca aceste animale sunt bune pentru sanatatea ta.

Cercetarile au aratat ca a avea sau a avut o pisica reduce riscul de atac de cord. Un alt studiu a analizat efectul sosirii unei pisici intr-o familie. Dupa o luna, proprietarii au avut mai putine probleme de sanatate, cum ar fi dureri de cap, dureri de spate si raceli.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.