Tort de sarbatoare

consultanta Dan Bradu
Share Button

Se bat spuma 7 oua cu 140 g de zahar. Se adauga 140 g de nuci pisate, o lingura de faina, 50 g de ciocolata razuita si se pune la cuptor intr-un vas inalt cu capacitate de 3 kg. Odata ce compozitia s-a racit se taie in doua pe inaltime pentru a se obtine doua blaturi.

Cel de al treilea blat al tortului se obtine astfel: se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar iar la sfarsit se adauga 3 linguri de faina. Se coace intr-o tava pentru torturi cu diametrul de 30 cm.

Pentru crema: 200 g de zahar se amesteca cu 200 g apa, se pune pe foc mic si se face un fel de serbet (sa nu fie prea gros), se adauga 200 g ciocolata menajera rasa si se amesteca cu restul ca sa se topeasca. Separat se amesteca usor 4 oua cu 6 linguri de zahar. Se toarna peste compozitia de mai sus care a fost luata de pe foc si se mesteca usor pana se ingroasa. Cand aproape s-a racit se pun si nucile macinate.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.