Rata cu portocale

Share Button

Ingrediente:

  • o rata,
  • 4 portocale,
  • 2 linguri cu virf de unt,
  • 1/2 lingurita de zahar,
  • un paharel de coniac,
  • o lingura de faina,
  • o lingura de untura,
  • sare.

Mod de preparare:

Taiati rata, curatati-o si spalati-o foarte bine. Rumeniti-o intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, puneti intr-o cratita grasimea si adaugati faina, amestecind mereu. Cind aceasta se aureste, adaugati coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, puneti rata usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul. Potriviti de sare. Dati vasul la cuptor sa fiarba incet, si mai adaugati daca este nevoie cite putina apa. Cind carnea este gata, scoateti rata din sos, taiati-o in bucati, puneti-o pe un platou, turnati deasupra sosul si garnisiti cu felii de portocale.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.