Prajitura cu cacao

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

Aluatul:

  • 200 g faina,
  • 200 g nuci macinate,
  • 100 g unt,
  • 1/4 l lapte,
  • 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 30 g cacao,
  • 20 g rom,
  • o lingurita praf de copt.

Spuma:

  • 4 albusuri,
  • 200 g zahar tos,
  • 15 ml rom,
  • 1 zahar vanilat,
  • 400 g marmelada.

Mod de preparare:

Untul moale se freaca cu zaharul, galbenisurile, laptele si apoi cu faina care a fost amestecata cu nucile macinate, cacaua, si praful de copt. Compozitia se desarta intr-o tava de cca 30 cm unsa cu margarina solida si tapetata cu faina. Tava se introduce in cuptor unde se lasa cca 30 min. Dupa ce tava s-a scos din cuptor prajitura se unge cu marmelada. Intr-un castron se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul tos si romul 8 -10 min insistind mereu pe fundul castronului pina ce aceasta se intareste si nu cade de pe tel. Se acopera bine cu un prosop si se lasa sa se raceasca.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.