Friptura cu sos de legume

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 1 kg. carne de porc (piept sau spata),
  • 2 linguri de unt netopit,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2 buc. cepe,
  • 3-4 buc. ciuperci mari,
  • o lingurita de faina,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 1 pahar zeama de carne,
  • patrunjel verde,
  • 4-5 rosii,
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt combinat cu ulei, se adauga restul de ceapa, ciupercile taiate, patrunjelul si faina. Cind faina s-a aurit, se pun vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi se potriveste de sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic.

Mod de servire:

Serviti friptura cu piure de cartofi decorat cu sosul din tava.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.