Ingrediente:
- 1 kg. carne de porc (piept sau spata),
- 2 linguri de unt netopit,
- 4 linguri de ulei,
- 2 buc. cepe,
- 3-4 buc. ciuperci mari,
- o lingurita de faina,
- 1 pahar de vin alb,
- 1 pahar zeama de carne,
- patrunjel verde,
- 4-5 rosii,
- sare si piper.
Mod de preparare:
Se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt combinat cu ulei, se adauga restul de ceapa, ciupercile taiate, patrunjelul si faina. Cind faina s-a aurit, se pun vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi se potriveste de sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic.
Mod de servire:
Serviti friptura cu piure de cartofi decorat cu sosul din tava.