Eclere cu ciocolata si banane

consultanta Dan Bradu
Share Button

Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:

  • 165 ml lapte,
  • 65 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 3 oua,
  • 2 banane,
  • 350 ml smintina,
  • 100 gr ciocolata,
  • zahar praf,

Mod de preparare:
165 ml lapte se pune la fiert cu 65 g unt. Cand clocoteste se pune 100 g faina toata odata si se
amesteca bine. Se ia deoparte si se pun 3 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se pune in sprit si se fac forme pe hartia de copt. Se coc eclerele 15 min. Se lasa la
racit. 2 banane se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Crema de ciocolata: 350 ml
smantana se bate cu o lingura cu varf zahar praf. 100 g ciocolata se topeste pe aburi si se lasa
sa se raceasca bine.se incorporeaza in amestecul de frisca. Eclerele se taie in 2 si se pun pe
partea de jos felii de banane apoi crema.se acopera cu capacul si se decoreaza cu zahar
vanilat.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.