- 6 oua
- 200 g unt
- 200 g cacao
- 2 cani de zahar
- 3 cani de faina
- o cana de lapte
- o cana de migdale pisate
- 200 g frisca
- un pliculet de praf de copt
Se amesteca untul cu zaharul si cacaua, turnand laptele cate putin, apoi se pune compozitia la fiert, amestecand permanent, pana se formeaza o crema care ramane pe lingura. Cam un sfert din crema se scoate intr-un bol, iar restul se lasa la racit, dupa care se amesteca in ea galbenusurile, praful de copt diluat cu o lingura de lapte si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecand energic, iar apoi se incorporeaza migdalele. Se ung formele de chec cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia. Se dau la cuptor, la foc moale, o jumatate de
ora, dupa care se scot si se ung checurile cu crema pastrata. Se serveste cu frisca proaspata.