Aperitiv de vinete si gogosari

Share Button

Timp de preparare: 2 h
Ingrediente:

  • 3 kg. vinete,
  • 3 kg. gogosari,
  • ½ l ulei,
  • otet de 9 grade,
  • apa,
  • piper boabe,
  • sare

Mod de preparare:
Se curata vinetele, se spala si se taie in rondele. Se curata gogosarii, apoi se taie in cuburi
mici. Se prajesc pe rind legumele cu ulei fierbinte pina prind o crusta aurie. Intre timp, se
spala si se oparesc bine borcane mici. La 1 l de otet se adauga 1 ½ l de apa, 10 gr. piper boabe
si 75 gr. sare si se fierbe totul in clocote 5 minute. In fiecare borcan mic, se pun alternativ
straturi de vinete si gogosari presati, apoi se completeaza lichidul cu uleiul din sos. Se leaga
borcanele cu celofan si se fierb pe baia de aburi, 30 de minute.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.