Aluaturi care se desfac in foi

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 300 g faina,
  • 250 g unt,
  • margarina sau untura,
  • 150 ml apa rece,
  • 15 ml zeama de lamiie,
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare:

Intr-un castron se pun 150 g grasime foarte moale sau topita, apa rece, zeama si coaja de lamiie, sarea si la urma, faina. Aluatul se amesteca cu lingura, apoi se framinta cu mina, 7-8 minute, batindu-l mereu de vas (ca sa incorporeze cit mai mult aer), apoi, se pune pe masa si se intinde in foaie dreptunghiulara de 4-5 mm, care se marcheaza superficial in 3 parti egale (pe latura cea mai lunga), cu muchea unui cutit. Pe doua parti alaturate se unge, cu cutitul, jumatate din grasimea ramasa (frecata putin ca sa fie moale). Pe masa se presara faina , ca aluatul sa se lucreze usor. Foaia se impatureste in trei, cu partea neunsa la mijloc; aluatul se intinde din nou, se unge cu restul de grasime si se impatureste la fel. Se aplatizeaza apoi cu palmele si cu sucitorul pina cind capata latimea de 30 cm; se aduc capetele aluatului pina la mijlocul lui si se indoaie inca odata, cum s-ar inchide o carte, apoi, se lasa in frigider 20 minute. Se fac din el rulouri sau placinta, dupa exemplele precedente. Este un aluat excelent.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.