HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Sfaturi

Ouale

  • Eduard Nedelcu
  • January 6, 2009
  • 3 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

* Calitatea buna a oului se va determina acoperindu-l cu palma si apropiindu-l de un bec aprins. Oul nu prea proaspat va avea pete de umbra, iar prin cel clocit lumina nu va razbate deloc.
* Oul poate fi pus intr-un borcan cu apa sarata. Daca oul se va lasa la fund inseamna ca e proaspat, daca va pluti la suprafata atunci nu e chiar proaspat. Oul de o prospetime medie va pluti la mijlocul borcanului.
* Oul se va verifica, daca e fiert, invirtindu-l pe masa: oul fiert se va invirti, iar cel crud, invirtindu-se o data-de doua ori, se va opri.
* Se recomanda fierberea oualor la un foc potrivit. Daca se va fierbe la un foc mare, atunci albusul va fi tare, iar galbenusul mai moale, daca se va fierbe la un foc mic, atunci, dimpotriva, galbenusul va fi tare, iar albusul moale.
* Pentru a prepara un ou fiert moale, oul se va cufunda in apa clocotinda pe 2-3 min, semimoale pe 4-5 min si tare pe 8-10 min.
* Oul crapat se va fierbe in apa cu sare.
* Ouale de rata si de gisca deseori contin microbi patogeni. De aceea se vor consuma numai fierte. Se vor fierbe 10 min in apa clocotinda.
* Pentru a evita formarea unui strat intunecat intre albus si galbenus, la prepararea oualor fierte tare ele se vor fierbe doar 5 min, apoi se vor lua de pe foc si se vor lasa in aceeasi apa fierbinte inca pe citeva minute.
* Ouale nu vor crapa in procesul fierberii, daca in prealabil se vor strapunge cu acul din partea mai plata.
* Omleta preparata va fi puhava, daca ouale se vor bate impreuna cu o lingura de lapte proaspat sau de apa.
* Albusul va putea fi separat de galbenus, daca oul va fi strapuns cu acul din ambele parti, astfel ca albusul sa se scurga din el.
* Galbenusurile destinate prepararii prajiturilor dulci se vor freca cu zahar intr-un vas de faianta.
* Stricand oul, fiti atenji ca galbenusul sa ramina intreg si sa nu se amestece cu albusul. Altfel va fi imposibil a bate albusul.
* Albusurile se vor bate spuma mai usor, daca ouale se vor pune pe o ora in congelator sau vasul cu oua se va instala in apa rece. Se mai poate de adaugat si putina sare.
* Albusurile se vor bate mai bine, daca se va adauga suc de lamiie, si putin zahar pudra sau citeva picaturi de otet.
* Vasul pentru batut albusurile se va spala minutios, apoi se va sterge cu sugativa.
* Albusurile se vor bate intr-un vas de faianta, material plastic sau sticla cu peretii grosi.
* Vasul in care se bat albusurile nu va aluneca pe masa, daca sub el se va asterne un stergar umed, pus in patru.
* Oul crud care a crapat la fierbere nu va curge, daca in apa se va adauga putin otet sau daca fisura se va unge cu suc de lamiie.
* Coaja unui ou fiert tare se va curati mai usor, daca se va pune imediat in apa rece.
* Ouale in nici un caz nu se vor pastra impreuna cu ceapa, pestele, naftalina, gazul lampant, petrolul etc., deoarece ouale imbiba mirosul prin porii cojii.
* Ouale se vor pastra in frigider cel mult doua saptamini. Daca fiecare ou se va infasura in hirtie si o data in saptamina se vor misca din loc, atunci se vor pastra mai mult.
* Ouale se vor pastra intr-o lada cu ovaz ori in nisip uscat, in cenusa.
* Ouale se vor pastra mai mult timp proaspete, daca se vor tine intr-o cratita cu apa rece. Apa se va schimba in fiecare saptamina.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sfaturi

Legumele

  • Eduard Nedelcu
  • January 6, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Sfaturi

Produsele din carne

  • Eduard Nedelcu
  • January 6, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Articole
  • Blog
  • Evenimente
  • Hobby
  • Sfaturi

Planificarea nunții perfecte începe cu alegeri inspirate

  • Rares Szabo
  • June 9, 2025
Ce produse de curățenie sunt cele mai eficiente pentru suprafețele din lemn
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Blog
  • Diverse
  • Sfaturi

Ce produse de curățenie sunt cele mai eficiente pentru suprafețele din lemn?

  • Eduard Nedelcu
  • December 18, 2024
Cum să porți pantaloni scurți din denim într-un mod elegant
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Sfaturi

Cum să porți pantaloni scurți din denim într-un mod elegant?

  • Eduard Nedelcu
  • December 14, 2024
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Sanatate
  • Sfaturi

Masajul de Cuplu: împărtășiți bucuria relaxării

  • Emanuel Predescu
  • October 26, 2023
Cum să te pregătești pentru etapele finale ale cumpărării unui apartament
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Imobiliare
  • Sfaturi

Cum să te pregătești pentru etapele finale ale cumpărării unui apartament?

  • Eduard Nedelcu
  • August 17, 2023
TOP 4 obiceiuri pe care le poți introduce în rutina ta zilnică pentru beneficiile lor
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Sfaturi

TOP 4 obiceiuri pe care le poți introduce în rutina ta zilnică pentru beneficiile lor

  • Lidia Draghici
  • July 27, 2023
5 meserii care pot ajuta o femeie să-și consolideze încrederea în sine
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Sfaturi

5 meserii care pot ajuta o femeie să-și consolideze încrederea în sine

  • Lidia Draghici
  • June 28, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Articole
  • Blog
  • Copii
  • Diverse
  • Featured
  • Sfaturi
  • Turism

O plimbare cu calul – perfecta pentru toate varstele

  • Emanuel Predescu
  • April 6, 2023
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.