HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Featured
  • Sfaturi

Mic dictionar de bucatarie moderna

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Al dente – termen provenind din italiana. Se foloseste pentru pastele fainoase si inseamna ca sunt fierte exact cat sa le sfarmi cu dintii (adica nici prea moi, nici prea tari).

American Food – inseamna bucatarie americana si intruneste o varietate de ingrediente si obiceiuri
apartinand diferitelor culturi ale poporului american. Nelipsite de pe masa americanilor sunt apa cu gheata si salata (cu sosuri la alegere), dupa care urmeaza felul principal – de obicei, carne cu doua feluri de legume. Cele mai folosite cereale: porumbul si orezul.

Fastfood – adica consum rapid si se refera la Hot-Dog, Popcorn, pui la rotisor etc.

Antipasti – sunt “uvertura” meselor italienesti, niste aperitive care starnesc pofta de mancare (de ex. masline marinate, pere proaspete cu parmezan, ardei sau gogosari copti stropiti cu ulei de masline si otet aromat etc.).

Basmati – orez aromat, cu bobul lung, originar din India. Se cultiva de milenii la poalele muntilor Himalaya.

Brandy – bautura obtinuta din vin distilat. Se foloseste si la prepararea anumitor mancaruri – sosuri,
pateuri, prajituri cu fructe, deserturi cu fructe sau flambate, carora le da un gust special.

Gnocchi – galuste picante din cartofi sau din gris. Fierte, ele se pot servi ca aperitiv – cu unt si cascaval ras – sau ca garnitura la fripturi si mancaruri cu sos. Sunt nelipsite in meniurile din Austria, Germania si din nord-estul Frantei.

Gorgonzola – branza semi-moale, cu vinisoare albastre-verzi (sora “Bucegiului” romanesc), din lapte de vaca, cu un gust special puternic. Se serveste cu fructe proaspete (mere, pere) sau in diferite mancaruri. Numele ei provine de la un orasel din nordul Italiei.

Hot-Dog – crenvursti fierbinti, pusi intr-o chifla sau intr-o jumatate de bagheta taiata in doua (pe lung), cu mustar, salata de muraturi sau branza. Au fost serviti pentru prima oara in 1904 la St. Louis, cu ocazia expozitiei mondiale.

Mascarpone – branza proaspata, moale si cremoasa din lapte de vaca, cu un continut ridicat de grasime si gust puternic de unt. Intra in compozitia prajiturilor italienesti.

Sos Worcester – sos subtire si picant, de culoare neagra-maronie, preparat dupa o reteta secreta. Se presupune ca ar contine sos de soia si de sardele, otet, melasa, chilli, ghimbir, ceapa de arpagic si usturoi.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din carne de pasare

Pui picant cu legume

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Copii

Copiii vad, copiii fac

  • Eduard Nedelcu
  • July 14, 2010
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Articole
  • Blog
  • Evenimente
  • Hobby
  • Sfaturi

Planificarea nunții perfecte începe cu alegeri inspirate

  • Rares Szabo
  • June 9, 2025
Cum să verifici calitatea mobilierului cumpărat dintr-un outlet?
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Blog
  • Featured

Cum să verifici calitatea mobilierului cumpărat dintr-un outlet?

  • Eduard Nedelcu
  • February 23, 2025
Ce produse de curățenie sunt cele mai eficiente pentru suprafețele din lemn
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Blog
  • Diverse
  • Sfaturi

Ce produse de curățenie sunt cele mai eficiente pentru suprafețele din lemn?

  • Eduard Nedelcu
  • December 18, 2024
Cum să porți pantaloni scurți din denim într-un mod elegant
Vezi Postarea
  • 4 min
  • Sfaturi

Cum să porți pantaloni scurți din denim într-un mod elegant?

  • Eduard Nedelcu
  • December 14, 2024
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Sanatate
  • Sfaturi

Masajul de Cuplu: împărtășiți bucuria relaxării

  • Emanuel Predescu
  • October 26, 2023
Cum să te pregătești pentru etapele finale ale cumpărării unui apartament
Vezi Postarea
  • 3 min
  • Imobiliare
  • Sfaturi

Cum să te pregătești pentru etapele finale ale cumpărării unui apartament?

  • Eduard Nedelcu
  • August 17, 2023
TOP 4 obiceiuri pe care le poți introduce în rutina ta zilnică pentru beneficiile lor
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Sfaturi

TOP 4 obiceiuri pe care le poți introduce în rutina ta zilnică pentru beneficiile lor

  • Lidia Draghici
  • July 27, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Copii
  • Educatie
  • Featured
  • Uncategorized

Avantajele învățării unei a doua limbi la o vârstă fragedă

  • Emanuel Predescu
  • July 23, 2023
2 comments
  1. ana pod says:
    February 24, 2010 at 21:16

    mascapone se obtine in felul urmator: se ia 1 litru de smintina de 35% in care se adauga 1(una) lingura de smintina si se omogenizeaza bine, se lasa in bucatarie ptr.10 -12 ore pina se prinde apoi se pune la frigider unde devine firm de il poti taia cu cutitul.acum poti sa o folosesti pt.tiramissu ect.

  2. ana pod says:
    February 24, 2010 at 21:24

    Pe toate produsele se scrie continutul fiecarui ingridient ce nu se scrie este technica de a produce acest produs. totul e munca, incercare nimic nu se obtine usor. aluzie la worcester sauce.

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.