HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare macedoneana

Iepure impanat cu usturoi in caciulita si afumatura

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

un iepure gras, usturoi, varfuri de ardei rosu iute, 500 ml vin rosu, apa, piper, foi de dafin, fasii de grasime si de carne afumata, ulei, 10 cartofi mari, 2 fire de praz, sare, verdeata multa.

Fiecare catel de usturoi este introdus intr-o caciulita din ardei foarte iute rosu. Caciulita de ardei nu este altceva decat varful unui ardei iute in care se introduce usturoiul in intregime, se taie si restul ardeiului se indeparteaza. Se impaneaza iepurele care mai inainte a fost frecat cu sare, cu caciulitele de ardei iute ca mai sus pregatite si cu fasii de grasime si carne afumata. Afumatura poate fi de oaie dar si de porc. Se coace iepurele in tava in care se gaseste uleiul, piperul, foile de dafin, putina apa si putin vin. Vinul se pune repetat, nu tot de la inceput. Vanatul se coace pe indelete pentru a se patrunde si fragezi in timp. Intre timp se curata cele 2 fire de praz. Fiecare praz este taiat in patru bucati. Se curata zece cartofi mari care se taie in jumatati. Se pune in tava 1 pahar (100 ml) cu ulei si 200 ml apa, se aseaza bucatile de praz in interiorul tavii pe langa care se adauga jumatatile de cartofi si se inabusesc la cuptor. Vom tine cont ca verdeata taiata nu foarte marunt se presara numai peste cartofii inabusiti. Se are in vedere ca aceste preparate sa fie terminate aproape simultan. O portie va contine o bucata de praz asezata la mijlocul farfuriei. De o parte a bucatii de praz vom pune cartofii, iar de cealalta parte o bucata de friptura de iepure impanat si sase linguri de sos de vin, din tava in care sa copt vanatul, sos care este absolut delicios, aromat placut, apetisant.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare macedoneana

Mate de curcan umplute cu ficat

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancare macedoneana

Cucle

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Toba de curcan

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Carnati de curcan

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Mancare macedoneana

Cucle

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Mate de curcan umplute cu ficat

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Morcovi umpluti cu carnati

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Praz umplut

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Usturoi pisat

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare macedoneana

Pingiur

  • Eduard Nedelcu
  • December 16, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.