Echipamente de constructii – care sunt cele mai importante si la ce sunt necesare?

Echipamente de constructii – care sunt cele mai importante si la ce sunt necesare?

Masinile grele de constructii sunt utilizate in numeroase scopuri in diverse proiecte. Selectarea diferitelor tipuri de masini grele depinde de dimensiunea proiectului si de bugetul aprobat. Acest lucru face ca procesul de constructie sa fie mai rapid si mai usor.

In functie de aplicatia dumneavoastra pe santier, echipamentele de constructie vor fi utilizate in moduri diferite si va vor ajuta sa va atingeti obiectivele conform programarii.

Echipamentele grele de constructie pot fi impartite in patru tipuri principale:

  1. Echipamente de terasament
  2. Vehicule pentru constructii
  3. Manipularea materialelor
  4. Echipamente de constructii

Poti cumpara de aici luneta buldoexcavator JCB. Exista multe alte instrumente si chiar variatii aleechipamentelor utilizate in constructii, dar cele enumerate mai jos sunt cele mai frecvente utilizate de contractori. Iata cateva dintre beneficiile echipamentului comun pentru mutarea pamantului si cum puteti profita la maximum de ele.

  • Excavatoare
  • Buldoexcavatoare
  • Echipamente utilizate pe un santier de constructii
  • Echipamente de terasament
  • Excavatoare pe senile

Excavatoarele sunt echipamente mari de constructie care pot fi disponibile pe roti sau senile; acesta din urma este considerat standardul in industrie. Un excavator traditional are de obicei un brat lung de galeata conectat la o cabina rotativa care se poate roti complet la 360 de grade. Operatorul sta in cabina si de acolo poate avea vizibilitate asupra site-ului. Excavatoarele sunt cel mai adesea folosite pentru a sapa murdaria sau pentru a ridica piese grele, inclusiv piese prefabricate, tevi si alte echipamente mai mici.

Cele mai frecvente utilizari ale unui excavator sunt:

Manipularea materialelor Excavarea santurilor, gaurilor si fundatiilor
Taierea periei cu fitinguri hidraulice
Demolarea bruta

Nivelare bruta Ridicarea grea si instalarea tevilor

Buldoexcavatoare

Buldoexcavatoare sunt foarte asemanatoare cu tractoarele cu o mica diferenta: acestea contin o lopata reglabila pe partea din fata a echipamentului si o galeata mica pe partea din spate a incarcatorului care este utilizat pentru sapare.

Buldoexcavatoare sunt considerate echipamente de constructii de dimensiuni medii pentru locuri de munca mai mici si cu spatiu limitat pentru a efectua operatiuni. Ele pot muta murdaria, umple cu pamant, sapa santuri si pot pune tevi mai mici intr-un loc. Unul dintre cele mai bune atribute ale buldoexcavatoarelor este ca acestea sunt montate pe anvelope si pot fi utilizate in zonele si curtile construite. Galeata din spate poate fi modificata folosind diferite accesorii care va permit sa sapati santuri de diferite latimi.

Impingatoarele

Impingatoarele de pamant sunt considerate unul dintre cele mai puternice si mai fiabile echipamente de constructii grele utilizate in industria constructiilor. Este un echipament puternic si extrem de greu, care este folosit pentru a muta pamantul de-a lungul marilor suprafete deschise de teren. Impingatoarele de pamant au o lama larga, plana pe fata, care poate fi actionata folosind doua pistoane hidraulice care permit miscarea lamei la unghiuri sau adancimi limitate. Acestea sunt utilizate in mod normal pentru a impinge gramezi de sol si pentru nivelare dura/fina, in functie de dimensiunea excavatorului. Greutatea sa poate fi folosita pentru a zdrobi bolovani mai mari, printre alte actiuni.

Utilizarea masinilor moderne in constructii

Utilizarea utilajelor grele in industria ingineriei si a constructiilor are o istorie lunga care dateaza cel putin din secolul I i.Hr. Vechiul arhitect si inginer civil roman, Marcus Vitruvius Pollio, a descris macarale si alte echipamente de constructii in tratatul sau, De architectura. Masinile grele au fost trase de cai sau oameni pana in secolul al XIX- lea, iar tehnologia ingineriei a progresat constant de atunci.

Pe langa invatarea modului in care sunt utilizate masinile de constructii, este important sa se stabileasca cum trebuie sa fie amplasate pe santier. Folosind cele mai recente software-uri 3D, inginerii nostri pregatiti produc si reda planuri logistice care includ detalii precum montarea echipamentelor. Vedeti cum va putem ajuta sa elaborati un plan de logistica a santierului bine gandit.

In functie de aplicatia lor, masinile de constructii sunt de obicei clasificate in una dintre cele patru categorii:

Metode de constructie – Exista multe tipuri diferite de echipamente de terasare, inclusiv excavatoare, incarcatoare, motogredere, buldozere si buldoexcavatoare. Aceste masini sunt folosite pentru a deplasa cantitati mari de murdarie, pentru a sapa fundatii si zone de peisaj. Excavatoarele, de exemplu, sunt utilizate in mod obisnuit pentru a sapa santuri, a taia tufisuri in paduri, pentru a demola cladiri si pentru a draga rauri. Buldoexcavatoarele sunt de obicei combinate cu un tractor si au o cupa frontala sau o lopata cu un buldoexcavator mic in spate.

Unele dintre cele mai comune tipuri de echipamente de manipulare a materialelor includ macarale, stivuitoare, palanuri si transportoare. Veti vedea adesea macarale pe santierele de constructii ridicand si coborand materiale grele si transportandu-le in alte zone. Macaralele sunt actionate de o serie de cabluri si sunt utilizate frecvent in proiecte de inginerie care necesita structuri temporare. Stivuitoarele pot fi folosite peste tot, de la magazine cu amanuntul la depozite si santiere. Stivuitoarele mai mari sunt capabile sa ridice aproximativ 50 de tone.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.