De ce este important sa faci un masterat?

De ce este important sa faci un masterat?

Pentru o lunga perioada de timp, studiile superioare de lunga durata au fost apreciate si favorizate, beneficiind de o mare recunoastere din partea societatii. Contractia pietei fortei de munca, aparitia unor noi profesii digitale si o atractie reinnoita pentru cursuri par sa fi pus acest lucru sub semnul intrebarii.

Mai este necesar sa se faca un master astazi? Care sunt avantajele? Cateva raspunsuri in acest articol. Poti intra pe https://www.licentadisertatie.ro/ pentru a obtine o lucrare de licenta.

 Ce este un masterat?

Un masterat este o diploma de invatamant superior acordata dupa un al doilea ciclu de studii, adica la 5 ani dupa bacalaureat. Primul ciclu de invatamant superior, cel de licenta, dureaza 3 ani. Diplomele de masterat pot fi acordate de universitati, dar si de scoli de inginerie sau scoli de afaceri, de exemplu..

Va rugam sa retineti ca un masterat nu trebuie confundat cu un “masterat specializat” (in afara sistemului universitar)

Care sunt avantajele de a face un masterat?

  • O poarta spre cercetare

Daca doriti sa faceti cercetare, atunci masteratul este pasul necesar pentru a obtine doctoratul. Si in acest caz, pe parcursul acestor doi ani, va veti specializa intr-un domeniu foarte specific pe care il veti putea preda studentilor din primul an, in paralel cu activitatile de cercetare. Cu toate acestea, masteratul de cercetare nu inchide usile companiilor.

Multe grupuri mari apeleaza la specialisti pentru misiuni ocazionale de consultanta, adesea foarte bine platite.

  • O cale spre specializare

Diploma de licenta le permite studentilor sa descopere un domeniu fara a deveni experti in el. Cursurile sunt variate, dar in mare parte generice si teoretice. Masteratul va servi apoi la specializarea si aprofundarea cunostintelor intr-un anumit domeniu. Cu acesti doi ani de studiu suplimentari, veti deveni un profil inalt calificat, cautat de recrutori.

  • Un impuls pentru cariera

Cu exceptia cazului in care optati pentru un masterat de cercetare, masteratul are, de asemenea, scopul de a profesionaliza studentul, oferindu-i competente suplimentare, in special in materie de analiza si intelegere. In plus, avand in vedere competentele si profilul, veti avea acces mai usor si mai rapid la pozitii de responsabilitate si, in consecinta, la salarii mai mari.

In cele din urma, fiecare an de masterat trebuie sa fie validat printr-un stagiu de practica, uneori in strainatate. Doua experiente suplimentare care vor fi mentionate in CV-ul vostru si care va vor permite sa va valorificati la maximum competentele, sa dezvoltati altele noi si sa va perfectionati proiectul profesional.

  • Cum sa-ti alegi subiectul de master?

Nu este usor sa te orientezi printre toate cursurile oferite de universitati si de grandes écoles. Dupa cum am vazut, alegerea unui masterat inseamna alegerea unei specializari cu un obiectiv profesional in minte. Prin urmare, este recomandabil sa incepeti din acest punct si sa lucrati in sens invers: Ce activitate as vrea sa fac? De aceea, este important sa participati la targurile studentesti, sa faceti teste de orientare si sa va interesati din timp de diferitele cursuri de studiu.

In concluzie, un masterat este inca un curs de invatamant superior foarte apreciat si cautat de companii. Cu toate acestea, nu mai este singura diploma care ofera acces la un loc de munca satisfacator si bine platit.

De ce sa mergi la facultate?

Cu tot mai multe ocupatii care necesita educatie avansata, o diploma de facultate poate fi esentiala pentru succesul tau in forta de munca actuala. Liderii de la Southern New Hampshire University sunt de acord ca educatia este importanta, iar cercetarile indica faptul ca obtinerea unei diplome poate avea un impact semnificativ si expansiv asupra vietii tale.

Potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA (BLS), lucratorii cu o diploma de licenta castigau o medie de 524 USD mai mult pe saptamana decat lucratorii cu doar o diploma de liceu – o crestere de peste 27.000 USD pe an.

Daca cariera ta profesionala dureaza 40 de ani, asta ar putea insemna ca ai un potential de castig cu 1 milion de dolari mai mult decat un muncitor fara studii postliceale.

Pe langa potentialul de a castiga mai multi bani, obtinerea unei diplome universitare ar putea duce si la o mai mare stabilitate in cariera. Potrivit datelor BLS, 5,5% dintre lucratorii cu diploma de licenta se confrunta cu somaj, fata de 9% dintre lucratorii cu doar diploma de liceu.

Un raport din 2016 al Centrului de Cercetare Pew a constatat ca 77% dintre lucratorii cu o diploma postuniversitara si 60% dintre lucratorii cu o diploma de licenta cred ca locul de munca le ofera un sentiment de identitate, comparativ cu doar 38% dintre cei cu o diploma de liceu sau mai putin..

Lucratorii cu o diploma de licenta sau cu studii superioare au avut cu 70% mai multe sanse de a-si vedea locul de munca ca pe o cariera, comparativ cu doar 39% dintre lucratorii fara studii universitare.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.