Ce mâncaruri poti comanda în afara de fast-food?

Ce mâncaruri poti comanda în afara de fast-food?

În momentul în care ni se face foame instinctul primar ne îndreapta catre fast-food, deoarece stim ca acest fel de mâncare va fi livrat rapid iar gustul este unul care devine adictiv. Totusi, fast-food este un tip de mâncare extrem de nesanatos.

Ba mai mult, doar ne pacaleste creierul, astfel încât sa cumparam cât mai des si în cantitati cât mai mari pentru a avea senzatia de satietate. Chiar daca restaurantele de tip fast food ne îmbie cu preturi scazute, calitatea ingredientelor si modul de preparare a mâncarii nu sunt tocmai doua puncte forte ale institutiilor de acest gen.

Totusi, ce alternative exista la fast-foodul atât de daunator? Ce mâncaruri poti comanda în afara de fast-food?

Un exemplu real si foarte la îndemâna este FoodEvolution.ro. De ce tocmai ei? Pentru ca au o poveste interesanta si o misiune pe care se lupta sa o duca la bun sfârsit, sa o vada împlinita – aceea de a livra acasa la noi o experienta culinara ampla. Acum ca am ales firma pe care o vom da drept exemplu, te invitam sa rasfoim putin meniul…

Optiuni culinare care te fac sa spui adio fast-foodului

La o simpla rasfoire virtuala a meniului FoodEvolution, putem spune ca am ramas placut uimiti de varietatea mare de produse pe care le poti comanda. De la ciorbele traditionale pâna la preparate mai exotice, de la aperitive îmbietoare la deserturi care mai de care, poti gasi de toate în meniu.

Si nici o urma de fast-food, doar mâncare gatita la oala sau cuptor. Automat mâncarea gatita astfel este clar mult mai sanatoasa si mai proaspata decât cea pregatita în regim fast-food.

În plus, poti opta pentru diverse variante la un sandvis de pui, de exemplu: comanda în locul acestuia aripioare de pui cu o salata! Daca doresti neaparat si pâine, ai ocazia de a mânca pâine proaspata de casa.

Optiunile sunt infinite, însa trebuie sa îti întelegi corpul, în primul rând. Asa ca citeste în continuare pentru a afla cu ce poti înlocui anumite produse de tip fast-food, pentru o viata sanatoasa si un corp armonios!

Ce sa manânci când ti-e pofta de fast-food

Sa analizam un pic mai mult aceste pofte. Este stiintific demonstrat faptul ca organismul duce lipsa de anumite vitamine si/sau minerale atunci când pofteste la mâncarea de tip fast-food. Totusi, ce poti mânca în locul fast-foodului astfel încât acesta sa nu-si croiasca un loc permanent pe lista obiceiurilor tale?

Spre exemplu, atunci când poftesti cartofi prajiti, poti alege în detrimentul acestora cartofii dulci la cuptor. Cartofii dulci sunt bogati în nutrienti si potasiu, indicele lor glicemic fiind mai scazut decât cel al cartoflor prajiti. De asemenea, în loc de bine cunoscutele chipsuri, este bine sa manânci floricele facute acasa (nu cele instant pe care le introduci în cuptorul cu microunde).

În locul unui burger, poti încerca varianta de a „înfasura” ingredientele acestuia în foi de salata, ca într-un fel de lipie …verde.

Oricum, variantele sunt foarte multe. Si acum stii si unde poti sa le gasesti: FoodEvolution.ro!

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.