Ce densitate sa alegi pentru o saltea?

Ce densitate sa alegi pentru o saltea?

Densitatea saltelei, diferita de grosime, este de luat in considerare la alegerea unei noi saltele. Exista diferite niveluri de compactitate, exprimate in kg/mc, care determina nivelul de sustinere al saltelei: mai mult sau mai putin ferm.

1. Ce este densitatea saltelei?

Densitatea pe care o are o saltea ortopedica Somnart 160x200x17 cm, 15+2cm spuma poliuretanica cu memorie, husa detasabila cu fermoar si fermitate medie se exprima in kg/m3 si reprezinta greutatea materialului pe o suprafata data. Aceasta este o data care se aplica numai spumelor si latexului. Face posibila evaluarea durabilitatii spumei in timp. Prin urmare, arcurile nu sunt afectate deloc de aceste date.

Fi atent sa nu confunzi densitatea si grosimea saltelei. Compactitatea saltelei nu este ceva vizibil deoarece variaza in functie de materialele care o compun.

De asemenea, densitatea nu este sinonima cu fermitatea. Intr-adevar, spumele cu o densitate de 30 kg/m3 pot fi mai ferme decat spumele cu o densitate de 40 kg/m3.

Pentru a intelege pe deplin diferitele niveluri existente, retineti ca o saltea pentru adulti a carei spuma este mai mica de 30 kg/m3 nu va rezista bine in timp.

Densitatea materialului folosit in compozitia saltelei tale este un element important. Aceasta indicatie se afla la originea duratei de viata estimata pentru noul tau model de saltea. Aici este necesar sa cititi cu atentie informatiile oferite de producator.

Densitatea poate fi media tuturor straturilor de spuma sau poate fi data pentru fiecare strat separat. Aceste date sunt de o importanta capitala in cazul saltelelor din latex si spuma rece. Alegerea ei este legata si de profilul tau, morfologia ta si pozitia ta preferata de dormit.

2. Impactul densitatii asupra durabilitatii saltelei: a sti sa citesti indicatorii

Calitatea si compactitatea spumei sunt criterii proportionale. Cu cat densitatea spumei este mai mare, cu atat salteaua ta va fi de buna calitate si va avea o durabilitate buna. Cu toate acestea, dincolo de un anumit nivel, durabilitatea va ramane aceeasi. De exemplu, de la 30 kg/m3 densitatea este suficienta pentru a oferi calitatea de care ai nevoie.

Alegerea corecta a densitatii fermitatii pentru salteaua ta este necesara pentru o sustinere deplina si o viata mai lunga a lenjeriei tale de pat. Cu toate acestea, retine ca pretul variaza in functie de densitatea selectata. Prin urmare, depinde de tine sa alegi compromisul potrivit intre longevitate, confort si pret.

Pentru a-ti face o idee despre importanta compactitatii unui material, ti se pot oferi cateva informatii specifice. De la 20 la 25 kg/mc, salteaua poate fi folosita doar pentru un pat suplimentar, densitatea fiind prea mica pentru a asigura o durata de viata indelungata.

De la 25 la 35 kg/mc, un model din aceasta categorie este o alegere suficienta pentru un dormitor de oaspeti sau pentru a echipa dormitorul unui copil cu varsta de pana la 12 ani. Desi mai scumpe, modelele de la 35 la 50 kg/mc sunt cele mai potrivite. Dincolo de 50 kg/mc, te poti bucura de un nivel mai ridicat de confort, in special alegand o saltea cu spuma cu memorie.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.