Paine de casa

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

500 g de cartofi, 1 kg de faina alba, 40 g de drojdie, sare, apa sau lapte.

Cartofii se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la fiert in apa cu sare sau lapte cu sare. Dupa ce s-au fiert, cartofii se racesc. Cand sunt calduti se fac piureu, se adauga drojdia, sarea si faina. Se face o coca ceva mai moale. Daca este nevoie se adauga si apa sau laptele in care au fiert cartofii. Coca se lasa la crescut. Dupa ce a crescut un pic se imparte in doua jumatati care se mai lasa sa creasca. In tavi tapetate cu faina se va pune coca care se va tine la cuptor 50-60 de minute. Painea cu cartofi contine mai multa umiditate decat cea din faina. Inainte de a se baga la cuptor aceasta paine poate fi presarata cu anason.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.