HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Gustari reci

Rulouri de vinete cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • October 11, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 3 vinete (care sa aiba impreuna aproximativ 750 de grame),
  • un sfert de ceasca de orez cu bob lung sau orez salbatic,
  • 4 cepe verzi tocate marunt,
  • 3 linguri de nuci sau alune de padure taiate marunt,
  • 2 linguri de caper,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • doua linguri de brinza Parmesan rasa,
  • un ou batut,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingura de otet slab,
  • 2 linguri de pasta de tomate,
  • 2 treimi de ceasca de vin alb,
  • 2 treimi de ceasca de apa,
  • sare,
  • piper,
  • coriandru proaspat pentru ornat.

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui cutit ascutit, se taie coada fiecarei vinete, apoi se taie felii pe lungime (prima si ultima se arunca), astfel incit sa avem 16 felii. Se baga feliile de vinete in apa clocotita si se lasa pe foc timp de cinci minute, se scurg de apa si se usuca pe un prosop din hirtie. Se fierbe orezul in apa cu putina sare timp de aproximativ 12 minute sau pina cind se fragezeste putin. Se scurge de apa si se pune intr-un castron. Se adauga ceapa verde, nucile, caperul, usturoiul, brinza si oul batut, asezonindu-se cu sare si piper dupa gust si amestecindu-se bine. Se pune cite un strat subtire de orez pe fiecare felie de vinata si apoi se ruleaza cu grija, fixind ruloul cu o scobitoare sa nu se desfaca. Se pun rulourile pe un singur strat intr-o tava inalta unsa cu putin ulei si se ung si rulourile cu ulei de masline. Se face un amestec cu otetul, pasta de tomate si apa si se toarna deasupra rulourilor de vinete. Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius si se lasa timp de aproximativ 40 de minute sau pina cind devin fragede, iar lichidul a scazut. Se muta rulourile pe un platou. Se toarna vinul peste lichidul ramas in tava si se incalzeste, amestecind mereu, pina cind devine omogen. Se fierbe timp de doua-trei minute. Se mai pun sare si piper daca este nevoie, se strecoara si se toarna peste rulouri. Se lasa sa se raceasca si apoi se baga la frigider timp de o jumatate de ora. Se orneaza cu crengute de coriandru.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Sarlota exotica

  • Eduard Nedelcu
  • October 11, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Sarlota cu ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • October 12, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartine cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • July 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartine cu sos alb cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • July 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartine cu pate de ficat

  • Eduard Nedelcu
  • July 12, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartine cu margarina si sardele

  • Eduard Nedelcu
  • July 12, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartine cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • July 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartine cu cascaval

  • Eduard Nedelcu
  • July 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Tartina cu pasta din oua fierte tari

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci

Aperitiv cu rosii si ardei

  • Eduard Nedelcu
  • June 26, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.